Gå på opdagelse i de danske klassikere

Med andres ord

27.08.19
DR, Litteratursiden og bibliotekerne vil i samarbejde styrke læseglæden hos danskerne.

Med Mick Øgendahl som guide åbner DR dørene til bøgernes verden med endnu en sæson af programserien 'Øgendahl og de store forfattere'.  I programmerne vil han undersøge, hvem seks af de store danske forfattere egentlig var, og hvorfor netop de blev berømte. Programmet 'Øgendahl og de store forfattere' har premiere på DR1 tirsdag  den 27. august kl 20:30.

I Litteratursidens klassikerguides kan du læse mere om de seks forfattere, der vil være i fokus på DR i følgende rækkefølge fra uge 35-40:

Leonora Christina Ulfeldt

Henrik Pontoppidan

Michael Strunge

Karin Michaëlis

Jeppe Aakjær

Halfdan Rasmussen

Se også vores anbefalinger til nye klassikerlæsere og vær med til at modsige modsige Mark Twain, der hæver, at "en klassiker er en bog som alle kender, men få har læst".

Som en del af samarbejdet har Danmarks Biblioteksforening lanceret en stor konkurrence om Danskernes yndlingscitat i uge 35 som en del deres Læsløs-kampagne. Konkurrencen afvikles på www.yndlingscitat.dk.

På bibliotekerne kan du få postkort, som du kan bruge til at nominere dit yndlingscitat.

Desuden har DR lavet en ret smart digital feauture, Bøgernes Danmarkskort, hvor man kan gå på opdagelse i Danmark gennem vores litteratur. Kortet kommer også som app, så du altid kan tjekke, hvilke citater der kommer netop fra det sted, hvor du befinder dig lige nu. Der findes allerede en del citater, og du kan også selv taste et citat ind. 

Vi håber, at du har fået lyst til at kaste dig over en klassiker!

 

Tags
Materialer