Sara Omar modtager De Gyldne Laurbær

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.02.20
Sara Omar modtager den prestigefyldte pris De Gyldne Laurbær for romanen 'Skyggedanseren'.

Sara Omar fortæller om et mandsdomineret samfund, hvor kvinders eneste berettigelse er at føde sønner, som kan føre slægten videre. Hun beretter om social kontrol, sladder og seksuelt misbrug af små piger, sanktioneret af imamerne. 

Sara Omar blev sidste år hædret med Menneskerettighedsprisen 2019 for 'Skyggedanseren' og hendes vigtige kamp for kvinders og børns rettigheder. ”Jeg kæmper for retfærdighed, også for de tavse stemmer”. Sara Omar har et klart budskab med sine bøger, hvor hun kæmper mod kvindeundertrykkelse.

Sara Omar debuterede med Dødevaskeren, som blandt andet indbragte hende Læsernes Bogpris. I ’Dødevaskeren’ mødte vi for første gang pigen Frmesk, der blev født i 1986. Vi fulgte hende i hendes tidligste barndom i Kurdistan og senere i Danmark, hvor hun i 2016 var indlagt på et hospital i Aarhus.

I 'Skyggedanseren' får vi historien om de mellemliggende år, hvor Frmesk vokser op hos sine kærlige bedsteforældre, som hun tror er hendes forældre, og senere kommer til Danmark.De Gyldne Laurbær

Prisen uddeles en gang årligt baseret på en afstemning fra samtlige danske boghandlere i januar, og gået til forfattere som Karen Blixen, Inger Christensen, Jakob Ejersbo og Kim Leine. 

Læs mere om prisen her.

 

Materialer