Thomas Korsgaard - fotograf Simon Klein Knudsen - pressefoto Lindhardt og Ringhof
Thomas Korsgaard er årets modtager af De Gyldne Laurbær for 'Man skulle nok have været der' - foto: Simon Klein Knudsen, Lindhardt & Ringhof

Thomas Korsgaard vinder De Gyldne Laurbær

03.02.22
Boghandlernes prestigefyldte pris går til den kun 26-årige Thomas Korsgaard. Han modtager De Gyldne Laurbær for sin roman 'Man skulle nok have været der' og er dermed den yngste modtager af prisen nogensinde.

'Man skulle nok have været der' er den tredje og sidste roman i Thomas Korsgaards delvist selvbiografiske romantrilogi, der også rummer 'En dag vil vi grine af det' og 'Hvis der skulle komme et menneske forbi'.

Fra Nørre Ørum til København

Trilogien fortælles gennem karakteren Tue, der vokser op i landsbyen Nørre Ørum med vold, vilde hunde og dyrelig på gårdspladsen. 

I tredje bind forsøger 17-årige Tue at finde fodfæste i København. Ved at blande det realistiske og det groteske kredser bogen om, hvordan Tue må hutle sig igennem tilværelsen og spinder et net af hvide løgne. 

Uddelt siden 1949

De Gyldne Laurbær uddeles en gang årligt baseret på en afstemning fra samtlige danske boghandlere i januar og er gået til forfattere som Karen Blixen, Christian Jungersen, Inger Christensen og Kim Leine.

Prisen uddeles af foreningen De Gyldne Laurbær og er blevet uddelt siden 1949.

Sidste år gik De Gyldne Laurbær til Stine Pilgaard for 'Meter i sekundet'. 

Læs mere om vinderne på Litteratursiden

I denne måned bliver hvert et ord og hver en side af  'Man skulle nok have været der' også diskuteret i DR Romanklubben. Romanen er nemlig nomineret til DR Romanprisen 2022.

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.

Materialer