Anne-Marie Vedsø Olesens 'Vølvens vej - Snehild' modtager DR Romanprisen 2022. Foto: DR Presse

’Vølvens vej – Snehild’ er årets modtager af DR Romanprisen

13.06.22
Anne-Marie Vedsø Olesens roman skildrer pigen Snehilds dramatiske vej mod at blive vølve, en spirituel skikkelse knyttet til nordisk mytologi.

Fortællingen er første bind i en kommende serie og udspiller sig i den danske jernalder omkring år 400 efter Kristus.

Snehild bliver født under en vældig snestorm, mens hendes mor er på flugt fra et angreb på landsbyen. Jættekvinden Hyrrokin hjælper ved fødslen og redder både Snehild og mor Asdis’ liv.

Snehild viser sig at have talent for både lægeurter, kampsport og synskhed. Som 12-årig må hun flygte for sit liv, og undervejs tager Snehild ophold i Jotunheim, hvor Hyrrokin hjælper hende med de næste skridt til at blive vølve.

Udvalgt af bibliotekslæseklubber landet over

DR Romanprisen er et samarbejde med bibliotekslæseklubberi hele landet, og hvor det tidligere var en jury af medlemmer fra læseklubberne, som afgjorde, hvem der skulle have prisen, er afgørelsen i år truffet ved en direkte afstemning blandt medlemmerne i landets i alt 92 DR-romanklubber.

“Jeg er utrolig glad, beæret og stolt over at have vundet DR Romanprisen. Prisen er for mig en kæmpe motivation til at skrive videre på Vølvens vej-serien,” siger Anne-Marie Vedsø Olesen til DR.

”For at parafrasere et kendt citat: Læserne og kun læserne er drivkraften i skabelsen af litteraturhistorien.”

Næste bind i fortællingen om Snehild hedder Misteltenen og udkommer 31. august 2022.

De  øvrige nominerede til DR Romanprisen 2022 var Christina Englund, Thomas Korsgaard, Kristian Ditlev Jensen, Josefine Klougart og Charlotte Weitze.

Materialer