2 hyggelige historier som du kan låne på eReolen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.02.21
Dorte anbefaler bøger til dig, der gerne vil læse mere i stil med Riley, Morton og Hislop.

Karen

Jeg vil gerne slå et slag for denne fine roman fra 2019. Normalt er det den rige onkel fra Amerika, man hører om. Det er sjældent, at den almindelige udvandrer, som der vel er flest af, kommer til orde. Men det lykkes faktisk rigtig godt med Karen, som hverken bliver millionær eller går til grunde.

Karen forlader alt i det gamle land og kaster sig med stor livsappetit ud i Amerikas mange muligheder. Hun lærer at kæmpe for kvinders rettigheder, og vi får endda Jacob Riis (Jacob August Riis var en dansk-amerikansk journalist, social reformator, fotograf og foredragsholder) på scenen. Karen vælger nemlig at blive i New York, og på den måde kan den enorme fattigdom og udnyttelse også skildres. Er man til slægtsromaner, er denne roman bestemt værd at læse.

 

Biavlerens datter

Det er dejligt, at Montefiores bøger bliver oversat til dansk. Som med Morton og Riley følger man her Grace Hamblin og hendes datter Trixie i to tidsspor - 1932 og 1973. De 2 kvinders kærlighedshistorier er sammenfaldende på nogle punkter, og Montefiore fletter elegant ud og ind fra 70`ernes vilde ungdomsliv til 30´ernes unges stigende bekymring for udsigten til en ny krig. Der er nogle helt vidunderlige naturbeskrivelser og arbejdet med biavl.

Personerne følges også til dørs, så man får alle sløjferne fint bundet, og igen en slutning som drejede i en uventet retning. Jeg vil varmt anbefale den.

Materialer