25 gode læseoplevelser anbefalet af Maria Falkbøl

Jeg læser mange forskellige genrer og vil derfor anbefale både romantik, samtid, familiehistorier, krimier, fantasy og young adult.

Der er en del bøger, som har gjort et stort indtryk på mig. Jeg kan for eksempel nævne Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr, som er aldeles godt skruet sammen og velskrevet. Det var min yndlingsbog i lang tid, og jeg anbefalede den til alle mine kunder i boghandlen med stor succes.

Harry Potter forandrede mine læsevaner, da jeg dengang ikke læste fantasy. Men da jeg pludselig havde den i hånden, blev jeg grebet og måtte for alt i verden læse resten af serien. Nogle af de bøger, jeg anbefaler er også den første bog af en serie. Tanken er, at man så kan følge op på serien, hvis den skulle vække jeres interesse.

Der er mange fantastiske krimiforfattere i Danmark. Jeg er personligt meget begejstret for Jesper Steins serie, som starter med Uro. Romanerne er meget troværdige og utroligt spændende. Hovedpersonen Axel Sten er en meget interessant karakter at følge. Jesper er journalist og har siddet med ved nogen af Danmarks største krimisager. Nogle af dem tager han udgangspunkt i, når han skriver krimier.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.04.20