4 anbefalinger fra Dorte

Til dig der slet ikke kan få nok af bøger i stil med Riley og Morton.

 

Jessie Burton: Min Muse

Siden Burtons debutroman Dukkemageren udkom i 2015, har der været stille omkring forfatteren. Men nu er der kommet en ny roman, som sagtens kan måle sig med Morton og Riley.

Her skiftes der mellem 1936 og Spanien med den spanske borgerkrig til 1967 i London, hvor sorte stadig anses for at være mindre værd uanset uddannelse. Odelle Bastien fra Trinidad, Marjorie Quick og Olive Schloss er omdrejningspunkterne.

Man får en medrivende fortælling, hvor man skal holde tungen lige i munden for at holde styr på alle sporene. Men forfatteren kan ligesom Morton og Riley godt finde ud at følge handlingen til dørs, så jeg vil varmt anbefale den.

 

Emylia Hall: Hotel Tusind lys

Halls bog har været meget omtalt og med god grund. Man fornemmer, at Elba står hendes hjerte nær, og ligeså italiensk mad. Jeg skulle i hvert fald ikke læse den, hvis jeg var sulten.

Kit, Rosa, Valentino og Olieviero er hovedpersonerne, hvis skæbner mere eller mindre er flettet ind i hinanden. Fortiden beskrives i flashbacks, det meste af handlingen sker i samme tid.

Udover en pragtfuld beskrivelse af Olievieros fornemmelse for at skabe det fuldendte italienske måltid, naturen og personerne, formår Hall at fortælle en medrivende historie, som ikke nødvendigvis slutter på den forventede måde. Halls måde at fortælle på får mig til at tænke på både Hislop og Riley.

 

Lisa Kleypas: Lady Helens løfte og Den rebelske lady

Kleypass har travlt. Bind 2 og 3 i Ravenel-serien er allerede udkommet på dansk. Der er fortsat fordærvede mænd, handlekraftige kvinder og passion i mængder. Jeg kan godt lide, at humoren er med.

Pandora er ikke bare en smuk dukke, men kommer tit galt afsted, fordi hun ikke interesserer sig for spillet omkring at finde en ægtemand, men heller vil diskutere Darwin eller opfinde brætspil. Så til en hyggelig stund i sofaen er disse 2 gode at have.

 

Katherine Webb: Gemmesteder

Jeg synes, Webb bliver bedre og bedre. Handlingen er henlagt til Wiltshire, Slaughterford 1922. Her skal den nygifte Irene Hadleigh finde sig til rette på landet efter at have boet i London hele sit liv.

Den Store Krig er ikke mange år væk, og mindet holdes i live af de mange mænd, som mistede lemmer eller forstanden under krigen. Puddings bror, Donny, er en af dem.

I dette univers navigerer Pudding mellem at tro på Donny, hjælpe hendes far og syge mor samt Irene. Der er nogle gode personbeskrivelser, hvad arv og fattigdom kan gøre ved en, for eksempel. Handlingen er også uforudsigelig, selvom man synes, at der er godt styr på det.

Jeg er meget begejstret for romanen, som kan forkorte ventetiden på Rileys Månesøsteren lidt.

Jessie Burton (f. 1982): Min muse
  • Bog

Min muse

Da et mystisk maleri dukker op på et galleri i London i 1967, sætter det gang i fortællingen om den unge Olive Schloss og hendes forhold til søskendeparret Teresa og Isaac Robles i Spanien i 1936
Bog
Emylia Hall (f. 1978): Hotel Tusind Lys
  • Bog

Hotel Tusind Lys

Kit Costa rejser til den italienske ø Elba, for at opsøge sin ukendte far. Faderen Valentino driver Hotel Tusind Lys, og snart er det idylliske hotel rammen om et familiedrama, der trækker tråde langt tilbage
Bog
Lisa Kleypas: Lady Helens løfte
  • Bog

Lady Helens løfte

Af Lisa Kleypas (2018)
Helen Ravenel forføres af den succesrige forretningsmand Rhys Winterborn og deres kærlighed kender ingen grænser - men en trussel lurer og kan splitte dem fra hinanden
Bog
Lisa Kleypas: Den rebelske lady
  • Bog

Den rebelske lady

Af Lisa Kleypas (2018)
Lady Pandora Ravenel reddes fra en uheldig situation af selveste Lord St Vincent. Uheldigvis misforstår andre situationen, og de to tvinges til at indgå ægteskab for at redde familiens ære
Bog
Katherine Webb (f. 1977): Gemmesteder
  • Bog

Gemmesteder

I en engelsk landsby 1922 forsøger nygifte Irene at få ægteskabet med den lokale godsejer til at fungere efter en ulykkelig kærlighedsaffære. Et grusomt drab tvinger hende til handling, og forbrydelsen viser sig at have forbindelse til en gammel mordsag
Bog