4 hjertevarme fortællinger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.11.20
Nye anbefalinger fra Dorte til dig, der holder af en god blanding af hyggelige, historiske og romantiske romaner.

 

Mindernes længsel af Santa Montefiore

Montefiore har her begået en bog, som trods sin lethed tager hul på et tungt emne, nemlig demens. Vi har sikkert alle hørt om en med demens, eller en i den nærmeste familie får det.

Vi følger Marigold, som altid har været der for alle andre. Hendes demens er den gode slags, hvor hun ikke bliver udadreagerende, men bare forsvinder stille og roligt. Der står et sted, at bøgerne falder af mindernes reol, hvilket er et fint billede på, hvad der sker.

Selvfølgelig er der også kærlighed med, men Marigold er hovedperson, og bliver også under demensen samlingspunkt for den lille landsby. En rigtig god bog, som jeg varmt kan anbefale.

 

Den lille café i København af Julie Caplin

Så er der dømt hygge næsten til kvalmegrænsen, selv for mig. At arbejde i et af Londons største pr-bureauer sammen med kæresten, burde være den rene barnemad. Men når samme kæreste går bag ens ryg og tilmed snupper den gode idé, man selv har fundet på, er man parat til hvad som helst for at komme væk bare en uge og tænke på noget andet.

Herfra tager tingene hastigt fart og der skal tilbringes en masse tid i café Varme, som, ja, rigtig gættet er placeret i København, før alle tråde er viklet ud igen. Men handlingen er sjov, og ser man bort fra den overdrevne ros af den danske hygge, kan jeg sagtens anbefale den.

 

Mysteriet Amy Snow af Tracy Rees

Amy Snow er hovedpersonen, men det er den unge smukke godsarving Aurelia Vennaway også. Amys triste historie oprulles med tilbageblik i den skattejagt tværs gennem England, den afdøde Aurelia sender hende ud på.

Det er en dejlig historisk roman, som blev slugt med stor fornøjelse. Især fordi tingene ikke var enten sorte eller hvide, alle havde en blanding af begge dele.

Husk at læse efterskriften, der giver en større forståelse for en af skurkene og om Amy Snows verden, der giver læseren indblik i kvindens liv i den victorianske tid.

 

En fortryllende hemmelighed af Julia Quinn

Her i 3. bind af Familien Bridgerton er det Benedict, nr. 2 i søskendeflokken, vi følger. Jeg synes efter at have læst bogen, at titlen kunne have været bedre, En gentlemans tilbud havde været mere dækkende for bogens indhold. Men ellers er humoren intakt også i 3. bind, ligeledes heltinden, der skal så meget ondt igennem, før bryllupsklokkerne ringer.

Samtidig er der de herligste diskussioner om ligestilling, og hvad kvinder kan og ikke kan. På den måde får man en fornemmelse af de seje formødre, vi skylder så stor tak for at have banet vejen for os andre. Med list og snilde kunne en kvinde sagtens klare sig i 1815 og frem til 1824, hvor den gådefulde Lady Whistledown får det sidste ord.

Materialer