William Signius Knudsen blev ekspert i masseproduktion hos Ford Motor Company

Dorte anbefaler 3 bøger til de historisk interesserede

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.07.19
Interesserer du dig også for tiden omkring 2. verdenskrig?

Jillian Cantor: Det glemte brev

Her en fin lille bog, som kan minde om Kate Morton og Lucinda Riley. Der skiftes mellem 1938-1939 i Østrig og 1989-1991 i Los Angeles. Selv om den er let læst, gribes man af personerne og deres historie. Beskrivelsen af jødernes situation i Østrig efter nazisternes overtagelse er barsk men nødvendig læsning, og det bliver ikke for detaljeret. Den kan fint bruges som ferielæsning, især hvis man ikke har hang til store tykke bøger.

 

Ole Sønnichsen: One dollar man

Titlen var det første, der undrede mig. Det næste, der undrende mig, var, at jeg aldrig havde hørt om Knudsen. Det irriterede mig, da jeg har læst rigtig meget om 2. Verdenskrig. Knudsens liv er simpelthen den amerikanske drøm, når den er allerbedst. Cykelsmeden med 30 dollars i lommen indvandrer til Amerika, og arbejder sig fra bunden og helt til tops i bilindustrien. Alligevel forbliver han arbejdernes mand, når han laver sine effektiviseringer. Det skal være i samarbejde med ikke hales ned over hovedet på arbejderne.

 

Martin Lund: Big Bill

Sønnichsen er ikke alene om at skrive om Knudsen, Martin Lund har udgivet Big Bill. Big Bill er mere detaljeret. Hver for sig er de rigtig gode bud på en biografi om et spændende liv, og kan varmt anbefales.

Materialer