Dorte anbefaler Lake House, Engletræet og Svanesang

Af Anonym (ikke efterprøvet)
08.07.16
Tænk at være så heldig, at både Morton, Riley og Willett kommer med en nyoversat bog på samme tid.

 

Kate Morton: Lake House

Hvis man ikke har læst Morton før, er Lake House et godt sted at starte. Morton er en sand mester i at veksle mellem fortid og nutid, så det er bare med at holde tungen lige i munden. Bogen starter mystisk, og man har hele tiden en usikkerhed omkring, hvem personen er, og hvad der egentlig er foregået. Morton holder fint kortene tæt til kroppen, så man som læser ivrigt gætter på, hvad der så sker. Er du glad for Jojo Moyes, er Kate Morton et godt alternativ. Herlig ferielæsning.

 

Lucinda Riley: Engletræet

Noget af virkelighedens hårdhed og ondskab har sneget sig ind i Lucinda Rileys ellers så bløde og romantiske fortællestil. Det klæder historien. Hovedpersonerne har ikke bare lyse eller mørke sider, så man kan ikke rigtig finde ud af, om man skal elske eller hade dem. Som Morton springer Riley frem og tilbage i tiden, man hører bl.a. om The Windmill-pigerne og krigens afslutning. Jeg kan godt lide, at de historiske fakta er i orden, selvom det er fiktion. Jeg synes Rileys øvrige bøger er gode, men denne erdog den bedste indtil videre. Virkelig velegnet til ferielæsning.

 

Marcia Willett: Svanesang

Svanesang er en fortættet roman i bedste Willett stil. Man føres gennem de bløde og grønne engelske bakker med nogle fantastiske naturbeskrivelser. Alle personerne har problemer, der synes uløselige. Willet er god til at beskrive intrigante kvindetyper, så man overvejer at holde af dem alligevel. Langsomt laves der en sløjfe, så man får sendt personerne godt videre i livet. En dejlig bog, som er god at have på en regnvejrsdag.

 

Materialer