Lise Nørgaard

Dorte anbefaler: Lise Nørgaard - de første 100 år

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.08.17
Det er vist ikke forbigået nogens opmærksom, at Lise Nørgaard fyldte 100 år den 14. juni. Så selvfølgelig skulle der også skrives en ny biografi om hende, endda med undertitlen De første 100 år.

Men kan der snart koges mere suppe på den pølsepind? Ja, man må sige, at Wendt Jensen er gået grundigt til værks. Da først Lise Nørgaard havde sagt ja, fik han frie hænder også til at interviewe familie og venner. Det er der kommet en ganske underholdende og spændende bog ud af.

Det er ikke bare rosenrødt det hele. Vi får også de mindre pæne sider med, der ellers tit skrives udenom. Forfatteren har formået at komme hele vejen rundt, uden at det virker opremsende. Det, må man sige, er lidt af en præstation, da Lise Nørgaard er usædvanligt produktiv. Noget nyt er forfatterens adgang til en brevveksling mellem veninden Eva Bendix og Lise Nørgaard, som bruges til fine overgange i bogen.

Jeg har også læst de biografier, der nævnes i bogen, og synes klart, denne er den bedste. Så den er absolut værd at læse og samtidig får man et indblik i blandt andet kvindesagskampen og journalister før og nu.

Materialer