Dorte anbefaler Victoria af Daisy Goodwin

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.06.17
Hvis man følger serien om Victoria, er her mulighed for at følge de unge år helt til dørs. Daisy Goodwin har skrevet en forrygende historisk roman baseret på blandt andet Dronning Victorias egne dagbogsoptegnelser.

I 1837 bliver den unge 18-årige Alexandrine Victoria udråbt til dronning Victoria. Hun er omgivet af stærke personligheder, som hver har sin egen agenda omkring hendes udnævnelse.

Fra at have levet en meget beskyttet tilværelse kastes Victoria direkte ud i at styre sit imperium. Men havde de magtbegærlige troet, at det var en lille nikkedukke, som kunne flyttes rundt med efter forgodtbefindende, tager de gruelig fejl.

Victoria har sine meningers mod, og langsomt takket være blandt andet sit trofaste hof og lord Melbourne, lærer hun regentens tunge ansvar. Hun afviser på det bestemteste at skulle giftes, i hvert fald indtil Albert dukker op.

Det er en flot debutroman, man får de historiske fakta samtidig med en fin romance mellem Melbourne og den unge Victoria, og de sociale uroligheder nævnes. Jeg var godt underholdt undervejs, og håber, forfatteren vælger at skrive videre på et bind 2.

Materialer