Dorte er tilbage fra ferie med 3 nye anbefalinger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
11.12.18
Hvor heldig kan man lige være at få fingre i 3 af de gode afslappende bøger til sin ferie?

 

Jenny Colgan: Den lille butik med lykkelige slutninger

Efter at den fiktive ø Mure har været hovedperson i et par bøger, bevæger vi os nu op i det skotske højland. Hvis du plejer at springe forordet over, vil jeg anbefale dig at læse det denne gang. Der er nogle herlige anbefalinger af, hvor man kan læse. Jeg kunne især lide afsnittet med Læseklub, hvor hun går ud fra, at det er pligtlæsning. I handlingen er der også en beskrivelse af det at være bibliotekar, som rammer plet for mit vedkommende. Jeg elsker kontakten med mine lånere, og nyder, at de går med den rigtige bog. Colgan er god til at lade heltinden blive udfordret helt ud af sine trygge rammer, og har nogle gode person- og naturbeskrivelser.  Så det er den første til sofaen og den knitrende pejs.

 

Marcia Willett: Tilbage til Cornwall

Nr. to er Willett, som har gjort det igen, skrevet om Cornwall, så man synes, man selv er der. Her bindes nydelige sløjfer til handlingen i de foregående bøger. Vi møder igen Ned og Hugo og Hugos fætter Jamie som omdrejningspunkter for handlingen. Der er også andre, vi har mødt før. Dossie dukker også op. Den intrigante selvoptaget person er der sammen med mange andre personer. Willetts styrke er den omsorg, hun udviser for sine personer. Personerne udvikler sig hele tiden, og det er dejligt at kunne følge dem i mere end en bog. Helt klart en sofabog.

 

Lisa Kleypas: To fremmede

Nr. tre er Kleypas´ Ravenel-serien nr. 4. her er det Garrett Gibson og Ethan Ransom, vi følger. Ransom er uægte barn af den gamle lord, og hader slægten Ravenel. Garrett hader alle, der tror, at kvinder er små uselvstændige klynkehoveder. Så er grunden lagt for endnu en forrygende bog med skønne OG handlekraftige kvinder og mørke mystiske mænd. Der er også morsomme scener, når lægen og kvinden slås om pladsen i Garrett. Heldigvis ser det ud til, at der kommer yderlige 2 i Ravenel-serien til næste år. Så vi må lige have tålmodighed lidt endnu, før de kan reserveres. Men Kleypass lader os møde de forskellige personer, vi kender så godt fra de foregående bøger. Romanen er fin især med pejs og sofa.

Materialer