Dortes forslag til gode krimier på eReolen

08.04.20
Hvad kunne jeg mon finde på at læse på eReolen?

Jeg læser kun krimier, hvis de minder om Sherlock Holmes eller Hercule Poirot. De blodige og voldsomme krimier får jeg mareridt af. Heldigvis er der også historiske krimier med et lille, forholdsvist fredeligt mord.

I den kategori kan jeg anbefale Ole Frøslevs serie Mørketid om Poul Bjørner og station 7 i København under 2. verdenskrig, hvor man følger kriminalpolitiets arbejde under svære vilkår.

Eller hvad med Martin Jensens serie om Eske Litle, byfoged i Assens omkring 1330, hvor Den kullede Greve regerede? Her vil jeg anbefale at starte med Soldaterhoren, der handler om Thrund, frille til Eske Litle

Til gengæld er min mand helt vild med spænding og krimier. Han foreslår Jens Henrik Jensens serie om den traumatiserede krigsveteran Niels Oxen. Der er 4 i serien.

Der er også Arne Dahls uovertrufne serie om A-gruppen, hvor man i åndeløs spænding følger de 10 mand i opklaringen af forskellige mord. Giv også bind 11 med titlen 11 en chance. Selvom A-gruppen er nedlagt, kommer der alligevel en spændende krimi ud af det

Materialer