'Hændelsen' er instrueret af Audrey Diwan og vandt en Guldløve ved filmfestivalen i Venedig. Foto: Filmstriben

Film-tip: Se Annie Ernauxs 'Hændelsen' på Filmstriben

29.11.22
I år modtog den franske forfatter Annie Ernaux Nobelprisen i litteratur, og hendes fremragende erindringsromaner er stærkt efterspurgte hos os.

Hændelsen fortæller rystende om at være kvinde, når abort er illegalt, via beretningen om en studerende i Paris i 1963, der bliver uønsket gravid, og alle de kampe, det kræver at få en abort - kampe, som skal holdes dybt hemmelige, med risiko for social udstødelse og med livet som indsats ved selve indgrebet.

Filmatiseringen af bogen er lige blevet tilføjet på Filmstriben. Vi har også indkøbt DVD'en, men til den er der reserveringskø - på Filmstriben er der til gengæld direkte adgang og ingen ventetid.

Et oprørende, dybt relevant værk

Romanen blev af Financial Times fremhævet som ”et oprørende, dybt relevant værk – såvel kunstnerisk som menneskeligt. Burde være obligatorisk læsning.”

Filmen vandt den prestigefyldte hovedpris, Guldløven, under Venedig Film Festivalen, da juryen, anført af Parasite-instruktøren Bong Joon-ho, enstemmigt overrakte den eftertragtede statuette til filmens instruktør, Audrey Diwan.

Materialer