Fra os til alle jer - vores anbefalinger

01.12.22
Året går på hæld, og vi har samlet en række bøger, der har gjort særligt indtryk på os.

Bøgerne er en del af en udstilling med mange flere titler, som du kan lade dig inspirere af i stueetagen på Køge Bibliotek.

Her får du baggrunden for nogle af de bøger, der er med, og hvorfor vi har valgt lige netop dem.

Glem mig - Alex Schulman

Anbefalet af Elisa Pretzmann

Glem mig er en selvbiografisk roman. En genre, der er eksploderet de seneste år. Alex skriver om sin opvækst og fortæller om sit komplicerede forhold til sin mor, der er alkoholiker.

Bogen er meget personlig, og det er umuligt ikke at leve sig ind i den medafhængighed han føler, og den enorme længsel han har efter den mor, som han er sikker på, at hun kunne være i ædru tilstand.

Vi følger hans kamp for at få moderen på afvænningsklinik, mens der kigges tilbage på en barndom, der oftest var mørk og kompliceret. Det lyder meget traumatisk det hele, men han skriver fantastisk, og jeg anbefaler varmt alle hans bøger.

Brændofre - M. W. Craven

Anbefalet af Kit Lyster Ellermann

Jeg elsker en god engelsk politikrimi, der har det hele: Spænding, godt plot, et herligt makkerpar OG et glimt i øjet. Man er i godt selskab med den kontroversielle efterforsker Washington Poe og den begavede, men socialt akavede analytiker Tilly.

Nordlys - rejsen til Jotundalen - Malin Falch

Anbefalet af Anette Rusbjerg

En flot grafisk roman, der kan læses af både voksne og børn fra 10-års-alderen. Fortællingen har et anstrøg af nordisk mytologi, eventyr og europæisk folketro, der til sammen udgør en velskrevet og fremragende illustreret historie.

Bag en maske - Louisa May Alcott

Anbefalet af Anya Mathilde Poulsen

Louisa May Alcott er berømt for klassikeren Little Women om fire søstre under den amerikanske borgerkrig, men hun skrev også helt anderledes bøger. Bag en maske fra 1866 kaldte hun for en af sine “blood and thunder tales”, og den udkom under mandligt pseudonym, for dengang blev det anset for upassende for kvinder at skrive den slags bøger.

Med krybende uhygge udfoldes historien om en undselig skotsk guvernante, der trænger sig på og besnærer de velstående mænd. Men hvad er det for en frastødende hemmelighed, hun gemmer på? En roman om klasseskel, kvinders vilkår, kroppe og muligheder pakket ind i atmosfærefyldt og urovækkende gotisk stof.

Snesøsteren - Maja Lunde

Anbefalet af Henriette Ritz Kylmann

Selvom børnene vel egentlig, efter egen opfattelse, var vokset fra højtlæsning, insisterede jeg på det år i december at læse Snesøsteren for dem. Først faldt jeg for de helt utroligt smukke tegninger og snart tryllebandt fortællingen alle omkring morgenbordet, også de to børn, drengen på 13 og pigen på 16 år. 

Bogen er magisk, og den skaber rum til dybe samtaler om svære emner, samtidig med at den er let og legende og frem for alt fuld af håb. Tekst og billede spiller på vidunderligvis sammen. Anbefales til familier med store børn, som gerne vil have noget at være fælles om. Stemnings- og følelsesmæssigt i familie med Brødrene Løvehjerte. En bog med kommende klassikerstatus.

Reol med personalets boganbefalinger i december 2022
Materialer