Frederik anbefaler Ø
Frederik anbefaler Ø

Frederik anbefaler Ø

28.02.17
Debutanten Siri Ranva Hjelm Jacobsen har med sin roman ”Ø” allerede nu markeret sig som en af de nye spændende nordiske stemmer.

Bogens tidsløse tilgang til identitet, hjemstavn og længslen efter at høre til uden at kunne sætte ord på hvorhenne bliver fortalt med et poetisk og smukt sprogbrug med sætninger, som ofte kan stå alene som små digte.

Det er ikke en bog man læser hurtigt igennem. Selv om den ikke er så lang, stoppede jeg ofte op og tænkte over sætninger og passager for derefter at læse dem igen. Dette var også en af grundene til, at jeg til tider følte, at jeg læste en digtsamling dog uden, at bogens naturlige rytme blev brudt.

”Migration sker over tre generationer. Den første generation mærker nøden og bærer viljen, uskånsomheden: en tung sten der flytter sig ved egen kraft. Det ubegribelige ved dét.”

Hovedpersonen er en ung kvinde som er født i Danmark, men hendes bedsteforældre forlod Færøerne, da de var unge og vendte aldrig tilbage. Familien rejser til Færøerne og deres søgen efter identitet og tilhørsforhold bliver blandet med historien om bedsteforældrenes udvandring og liv i Danmark.

Historien er barsk, magisk og smuk på samme tid. Jeg kan kun give min varmeste anbefaling af ”Ø” til alle læsere af nordisk litteratur og litteratur, som får dig til at tænke videre selv efter, at du har lagt bogen fra dig.

 

Kom til foredrag med Siri

Anmelderne har rost Ø, som er Siri's debutroman. Kom og hør den lokale forfatter fortælle om sin roman og tankerne bag den.

Det sker på Køge Bibliotek onsdag den 15. marts kl. 19. Billetter koster 25 kr. pr. stk.

 

Materialer