Foto: Unsplash / roam in color

Spis grønt, godt og klimavenligt

31.10.22
Den 1. november er World Vegan Day. Og hvorfor ikke gribe anledningen til at servere lækker, plantebaseret mad i stedet for 'valgflæsk'.

Der er ingen tvivl om nødvendigheden af at tage akut action på klimaets og klodens tilstand, og et af de steder, hvor vi kan sætte direkte ind, handler om det, vi spiser. Produktion af animalske fødevarer er nemlig noget, der vejer tungt i klimeregnskabet.

Kogebøger og online magasiner om vegansk og vegetarisk mad

I anledning af at 1. november siden 1994 har været international World Vegan Day, har vi samlet en række kogebøger med masser af inspiration til lækre grønne retter.

På listen herunder er også tre internationale magasiner om vegansk og vegetarisk mad - de kan lånes med dit biblioteks-login via eReolen Global og appen Libby.

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening står en person, der spiser kød hver dag, for en udledning på 2.055 kg CO2 om året, mens en person der spiser rent plantebaseret kun står for det halve, nemlig 1.055 kg.

Så der er god grund til at give planterne en æresplads i måltiderne, og det behøver ikke være et afsavn. Plantebaseret mad er både vanvittigt velsmagende, farverig at se på, og godt for sundheden, hvis blot man som ved al mad husker at spise varieret.

Læs mere om tallene og hvad du selv kan gøre for klimaet på Klimaklogt.dk

Materialer