Om Billedstrøm

Ud af en strøm af billeder, nysgerrige børn og voksne, vokser en festival. En festival for visuel kultur, der ophøjer børns møde med billedfortællinger til at være noget helt særlig.

Oplevelsen af billeder har stor værdi i sig selv, og lige så vigtigt er forståelsen af dem. Børn bliver eksponeret for visuelle indtryk som aldrig før, og der er et stigende behov for at give børn redskaberne til at kunne forstå dem. Deri ligger grobund for oplevelser, læring, udvikling, samt forståelse af os selv og den verden vi lever i. Det er hvad Billedstrøm er sat i verden for.

Til Billedstrøm skabes møder mellem børn og den professionelle kunst gennem en række aktiviteter og arrangementer, hvor vi beskæftiger vi os med alle slags billeder. Billeder på film, på tablets, i kunsten og i billedbøgerne. Vi åbner de forskellige billeduniverser op, og inviterer børnene til at sanse, lege og fantasere videre, sammen med os. Temaet for årets festival er vi bygger sammen. Derfor skal vi til festivalen bygge biler, fugle, tårne, så vel som vi skal bygge venskaber, nye fællesskaber og drømme for hvor billederne kan føre os hen.

Billedstrøm henvender sig til børn i 3-6-årsalderen og deres familier, samt daginstitutioner.

 

Hvor og hvornår

Billedstrøm festival løber af stablen fra den 26. til den 28. september og foregår på Køge Bibliotek, KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Bog og Idé og udeområderne omkring Køge Kirke. Programmet kan ses her på hjemmesiden.

 

Hvem står bag Billedstrøm?

Billedstrøm skabes i samarbejde mellem KøgeBibliotekerne, dagtilbudsområdet i Køge Kommune, Bog&Idé og KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

 

Kontakt

Har du spørgsmål, så kontakt projektleder Sophie Fuglesang på sophie.fuglesang@koege.dk

Du kan følge os på Facebook.

 

Billedstrøm - festival for visuelle fortællinger er støttet af