Billedstrøm for børn Program 2021

Hele dagen // Fims – fra kælder til trætop
Gør træet glad igen! Træet har mistet sin kæp, hvor hans bedste ven "Spøgefuglen" sad. Mød Lille Fims og hans venner og hjælp med at gøre træet glad igen. Du skal både i kælderen under træet, løse opgaver og op til træets top i Biblioteksgården. 
Efter Thomas Hjorthaabs vampyralf Lille Fims.

Hele dagen // BØRNENES BEDSTE BØGER – forhindringsbane
Der er frække aber, farlige tigre, lækre frugter og spændende historier, når bogen ”Måske” af Chris Haughton er blevet forvandlet til en forhindringsbane. For at komme igennem banen skal du være modig og eventyrlysten. Tør du?    

Hele dagen // Narrestreger er kunst!
Lille Frø laver et hav af narrestreger og er en MEGET SLEM frø. Lykkeligvis ender det hele med, at narrestregerne bliver udstillet på et fint kunstmuseum.Børn er også gode til at lave narrestreger. Men kan narrestreger være kunst? Børnehaver fra hele Køge Kommune har oplevet Teater Fantasts ”Lille frø” – en forestilling baseret på Jakob Martin Strids bog af samme navn og lavet deres egne kunstnarrestreger. Nu er de samlet på vores helt egen kunstudstilling.

Hele dagen // Ønsk din favorit læst højt  
Her kan du ønske dig oplæsning i et udvalg af bøger fra Børnenes Bedste Bøger.

Hele dagen // ”Fællesskabninger”      
Billedkunstner Heidi Hove og børnene fra Rishøjens Børnehus har sammen skabt kunstværket ”Fællesskabninger” som du kan se på Billedstrøm. De har arbejdet med ”Hittegods” af Oliver Jeffers – en bog om en pingvin, et barn og et venskab. Her kan du opleve figurer og landskaber fra historien på nye måder og se børnenes skulpturer og kulisser komme til live i en fælles videofortælling skabt af børn.

Hver time // Billedstrøm Biograf   
Du skal i biografen! Se sjove og spændende film om fællesskaber. Det er ikke uhyggeligt – kun hyggeligt. Og så er der en popcornmaskine.
Filmene er for de 3-6 årige, men forældre og venner er også velkomne. Følg duften af popcorn. 

Fra 9:15 // Højtlæsning    
Vi læser højt hver time.

Kl. 9:30 // Børnenes Bedste Bøger og brunch    
Vi fejrer lanceringen af den helt nye udgave af Børnenes Bedste Bøger. Her hylder vi de bøger, som vi synes alle skal kende -mest af alt fordi de er sjove, forunderlige og finurlige, men også fordi, det er sjovt at kende de samme bøger. Der læses højt og synges fra nogle af de nye bøger i Børnenes Bedste Bøger. Nogle voksne siger måske også noget (gab!), men ikke alt for længe – vi skal nemlig høre historier! Alt imens kan I snuppe lidt sen morgenmad. Der er morgenmad til de første 50.

Kl. 10:00 // Fernisering
Vi klipper snoren ind til udstillingen af de kunstfærdige narrestreger!

Kl. 10.00-13:00 // VÆRKSTED – Byg figurer og kulisser fra Hittegods
I får hjælp af Heidi Hove, som guider jer til at bygge figurer og en kulisse fra bogen, hvor venskaber kan bo. Alle børn som bygger med i værkstedet, bliver en del af en stor og fantastisk installation, hvor jeres fantasi, drømme og kreativitet er fokus. 

Fra 10:45 // Højtlæsning
Hver time læser vi bogen "Måske" op.

Kl. 10:30 og 12:00 // Scenekunst på Genvisit       
Hvordan danser man fantasien frem? Og hvordan lyder følelsen af hjem? Det skal vi sammen finde ud af, når vi får besøg af en danser og lydkunstner fra Scenekunst på Genvisit. Sammen skaber vi musik med vores bevægelser og sætter bevægelse på tanker, følelser og indre billeder. Alt kan ske, når vi sammen rejser ind i fantasien og udtrykker den på nye måder. 
Forestillingen sker på Teaterbygningen.

10:00-12:00 og 13:00-15:00 // VI SKAL SPIIIISE  
Nu er det tid til at lave kunst sammen med kunstnerne Bank & Rau. Et legekøkken fyldt af farverige kopper, glas, gryder, kander - lavet i træ. Bank & Rau er allerede i gang med at male på både service, møbler og gulv med en opvaskebørste. Du skal hjælpe dem med at male mad på tallerkenerne, måske “spilder” du også på gulvet? Møblerne skal børstes af med farve, og bordet skal have malet en smuk dug på. Alle flader kommer under behandling og er hele tiden både færdige og under forvandling.

Kl. 11:00 og 13:00 // Ping går tur med hunden - tegn og lyt med Miwer       
Ping og Nummermanden er kommet i knibe. Sammen finder I på konstruktioner, der kan hjælpe Ping, så han endelig kan komme ud og gå tur med hunden Grog. Derfor skal I huske at tage jeres gode fantasi med.
Der skal tegnes Nummermænd og skabes nye fortællinger om ham. Illustrator Miwer hjælper med at tegne billeder til jeres fantasi. 

Kl. 13:30-16 // VÆRKSTED – Stop Motion for børn
Kunstværket ”Fællesskabninger” er ikke kun til pynt – det skal også bruges af jer! Vælg en figur og flyt den rundt i landskabet, mens I tager en masse billeder og laver nye fortællinger, der til sidst bliver sat sammen til en lille stop-motion film. Mie Aksglæde Olsen guider.  

Kl. 14:00 // Mormors & mormor – forskellige familieformer        
Det er fantastisk at have en mormor - tænk sig at nogen har to mormødre. Hør historien og tegn din egen mormor, eller farmor, ellers søster, eller….? Hvad er det, der gør din familie til noget helt særligt og fantastisk?  
Forfatter Rebecca Bach Lauridsen og illustrator Charlotte Pardi styrer familieløjerne. 

Kl. 15:00 // Illustrator battle: Cato Thau og Mikkel Straarup    
Kom og kast udfordringer op til to af Danmarks bedste tegnere – Cato og Mikkel. Bibliotekaren Nanna Jo Poulsen giver bolden op til eventyrets verden. Men derfra er det jer, der bestemmer, hvor tegningerne bevæger sig hen. Mikkel og Cato dyster om at lave de sjoveste, uhyggeligste og mest overraskende tegninger. Hvem der vinder? Ja, det stemmer I selvfølgelig om.