Kunstig intelligens: fra IT til samfund - livestreamet fra Århus Universitet

Kunstig intelligens er på rekordtid gået fra at være sci-fi til at blive en integreret del af vores hverdag. En højest nyttig teknologi, der forventes at kunne effektivisere store dele af vores samfund. Men hvor fører det hen, og hvordan virker den?
Dato
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Tilmelding åbner 21/10: Gratis
Sted
Fakta
Bibliotek
Køge Bibliotek
Adresse

Kirkestræde 18
4600 Køge
Danmark

Med:   

  • Kasper Green Larsen, professor i datalogi ved Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. 
  • Andreas Roepstorff, professor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet. 

     

Kunstig intelligens findes overalt - fra store sprogmodeller til græsslåningsrobotter. Tilsyneladende er det en nyttig teknologi, der kan effektivisere en lang række sektorer i samfundet og gøre mange aspekter af vores liv lettere. Samtidig er der en vis frygt for, hvordan det kan ændre ”livet som vi kender det”. Hvad bør vi vide, og hvad kan vi tro på i omgangen med det? 

I første del af foredraget vil professor i datalogi Kasper Green Larsen tage os ind i maskinrummet og forklare de underliggende idéer, der har gjort kunstig intelligens muligt. I anden del vil professor i antropologi Andreas Roepstorff afsøge, hvordan kunstig intelligens kan ændre vores samfund, måden vi omgås med hinanden på - og måske endda vores forhold til os selv. 

 

 

Kasper Green Larsen. Foto: Aarhus Universitet

Naturvidenskab på lærred  

Aarhus Universitet livestreamer forelæsningen direkte til mere end 350 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. Kom tæt på de nyeste opdagelser indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men alle kan være med uanset faglige forudsætninger.   
  
Støttet af Carlsbergfondet.  

  

Foredraget begynder kl. 18.55 med velkomst. Vi anbefaler, at I kommer senest 18.45.   

Billetsalg åbnes ca. 1. mdr. før foredraget.