Lektørudtalelse

Forfatter: Peter Holm Rasmussen

Kort om bogen

Alt der er værd at vide om rom og mere til. Produktionsmetoder, producenttyper og smagsvarianter fra De Caribiske Øer, plus cocktailopskrifter. Til interesserede i rom og spiritusproduktion

Beskrivelse

Opskrifter og oversigt over de forskellige typer af caribisk rom. Der ses på romproduktionens processer, fx egenskaber ved forskellige terroir, fordele og ulemper ved valg af råmaterialer og arbejdsgangen i høsten. Fermentering, destilleringsprocesser, valg af tønder og modningsteknikker gennemgås, sammen med blending, lovgivning og producenttyper. De Caribiske Øers særpræg for romproduktion kortlægges en øgruppe af gangen og udvalgte aftapninger anbefales og beskrives. Et kapitel er viet til interviews med folk i branchen, et til besøg på destillerier og et til opskrifter på cocktails

Vurdering

Uden tvivl den bedste bog om rom, jeg har læst, og en eksemplarisk formidlingsbog, udi alle aspekter af rommens verden. Det er super nørdet, men alle kan være med her, nybegynderen og den mere kræsne og velbevandrede. Hertil lækre opskrifter på klassiske cocktails og virkeligt gode beskrivelser af udvalgte aftapninger, alt sammen pakket ind i et flot billedmateriale

Andre bøger om samme emne

Bedst sammenlignelig med samme forfatters Rombogen, der ser bredere på romstilarter og romproducerende lande. Rom er stadig en nyttig bog, men der er sket meget siden 2004Rombogen