Læsekredse - opstart og bogbestilling

Læsekredse har mulighed for at bestille mange eksemplarer af en bog. Læs her, hvordan I gør, og hvordan I kan starte jeres egen læsekreds.

Tre kvinder omkring et bord
Foto: Unsplash/Getty Images

Jeres læsekreds har sikkert masser af idéer til, hvad I skal læse, men hvis I savner inspiration, vil vi gerne anbefale nogle bøger til jer.

KøgeBibliotekerne har fx et udvalg af læsekredsposer med bøger, der egner sig godt til at tale om. En læsekredspose indeholder typisk mellem 10 og 15 eksemplarer af bogen. 

Vi hjælper også gerne med at skaffe andre bøger til jeres læsekreds.

Desuden kan vi hjælpe med at finde anmeldelser, forfatterportrætter og supplerende litteratur, som I kan bruge. Bare spørg.
 

Sådan starter I en læsekreds

 1. Når I er fem medlemmer og har fundet et godt navn til jeres læsekreds, kan I blive oprettet i vores lånersystem.
 2. Vælg en fast kontaktperson, som bliver oprettet som læsekredsleder. Husk at medbringe ID ved oprettelse og at skrive under på at hæfte eventuel erstatning af bøger.
 3. I får et fysisk lånerkort og et lånernummer samt en pinkode til jeres læsekreds, så alle i læsekredsen kan hente jeres bøger.
 4. Læsekredsen betaler ikke bøder ved for sen aflevering, men der betales erstatning for bortkomne eller ødelagte bøger.
 5. Læsekredslederen får besked, når lånte bøger skal afleveres.

Sådan bestiller I bøger

 1. Vælg en bog, som blev udgivet for mindst to år siden.
 2. Læsekredslederen bestiller bøgerne - enten ved at henvende sig til en medarbejder på biblioteket eller ved at skrive til fiktion@koege.dk
 3. Vi har brug for at få jeres samlede bestilling mindst to uger før, I skal læse bogen - for at vi kan nå at få bøgerne hjem fra andre biblioteker.
 4. Hvis I ved, hvilke bøger I vil læse i den kommende tid, må I meget gerne sende en samlet oversigt over de ønskede titler, antal eksemplarer og ønsket afhentningsdato til fiktion@koege.dk

Sådan henter I bøger

 1. Læsekredslederen får besked, når bøgerne er klar til afhentning.
 2. Læsekredslederen eller ét af de andre medlemmer låner alle bøgerne på én gang. De står på en særlig hylde sammen med de almindelige reserveringer.
 3. Man kan låne bøgerne i både den betjente og den selvbetjente åbningstid. I skal bruge det fysiske lånerkort eller lånernummer samt pinkoden. 

Sådan holder I styr på, hvem der har hvilke bøger

 • Bagerst på de fleste bøger er der en stregkode med et unikt nummer for hver bog.
 • Hvis I skriver numrene ned, kan I holde styr på, hvem i læsekredsen der har hvilket eksemplar.
 • Numrene fremgår også på jeres kvittering, når I låner bøgerne.

I er velkomne til at mødes på biblioteket. Tal med os om mulighederne.