
Tags
Mangfoldighed- Dato
- Tid
- 19:00 - 21:00
- Pris
- Billet: 25 DKK
- Bibliotek
- Køge Bibliotek
- Adresse
-
Kirkestræde 18
4600 Køge
Danmark
Hør Tarek og Tareks personlige fortællinger om at vokse op i Danmark og om familiehistorier, der rummer lige så meget sorg og skyld som håb og modstand mod at blive glemt og udvisket.
De vil fortælle om identitet, arv, sprog og de muligheder et dansk rødbedefarvet pas giver, men også om de traumer, der går i arv fra generation til generation som børn af palæstinensiske flygtninge, som i disse år vækkes til live igen.
Fortællingerne knytter fortid og nutid sammen, og tilsammen dannes et billede af de mange eksistentielle udfordringer, som dansk-palæstinensere kan møde, og som beskrives i essaysamlingen Palæstinenseren.
Tarek Ziad Hussein er jurist og direktør for DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungdom. Tarek Hussein er en kendt stemme i den offentlige debat og forfatter til debatbogen Det sorte skæg.
Tarek Omar er kommunikationschef i DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur, tidligere redaktør på Politiken og som skønlitterær forfatter har han skrevet MuhameDaneren, Sønner af mænd samt biografien Fædreland.
Om Palæstinenseren
Gennem ti personlige beretninger tages læseren med ind i det kollektive traume fra Nakbaen i 1948 med fordrivelse og flugt. Der reflekteres og fortælles nuanceret om livet i flygtningelejre - og på sikker afstand i Danmark.
”Derfor betyder det at være palæstinenser også, at man lever med et åbent sår, der kom af fordrivelsen i 1948, og som aldrig har fået ro til at hele. Det er at acceptere, at såret nok altid vil gøre ondt. Men at det er okay, for det er smerten, der minder os om, hvor vi kommer fra”. (Uddrag fra bogen)
"Man kan ikke udgå at blive grebet og bevæget. ... en anbefalelsesværdig bog, der giver forståelse af den palæstinensiske diaspora." – Berlingske
Hvor kommer du fra?
KøgeBibliotekernes nye arrangementsserie om kulturel mangfoldighed og repræsentation af etniske minoriteter.