Vejledning til "selvbetjent bibliotek"

Hvordan låser man sig ind? Hvordan låner og afleverer man bøger? Hvad nu, hvis jeg har brug for hjælp?

Velkommen til selvbetjent bibliotek.

Selvbetjent bibliotek er åbent fra kl. 07 - 23 alle dage i året. Selvbetjent bibliotek er et supplerende tilbud ud over den betjente åbningstid.

Udenfor den betjente åbningstid har du mulighed for at benytte bibliotekets rum, låne og aflevere materialer, læse aviser og tidsskrifter samt benytte pc eller trådløst internet.

 

Ind i biblioteket

For at benytte selvbetjent bibliotek logger du ind udenfor med lånerkort eller sygesikringsbevis og pinkoden til KøgeBibliotekerne.

Hermed bliver døren åbnet for dig. Hvis du lader andre gå med, som ikke individuelt har logget sig ind, er du ansvarlig for deres handlinger i biblioteket – også efter, at du selv har forladt biblioteket.

 

I biblioteket

Ved aflevering eller udlån af materialer skal du bruge selvbetjeningsautomaten.

Alle materialer skal registreres via automaten. Er der problemer som du ikke kan løse via vejledningen ved automaten, kan du skrive en besked i notesbogen på vagtbordet eller lægge en seddel.

Vi har så vidt muligt sat vejledninger op på relevante steder for at gøre det så nemt som muligt at betjene sig selv. Skriv meget gerne i notesbogen på vagtbordet, hvis du savner en vejledning eller andet i forhold til det selvbetjente bibliotek.

Tagvinduerne kan pludselig åbne eller lukke. Det foregår automatisk efter såvel varme- som regnfølere. 

Du kan arrangere åbne møder og gratis arrangementer i den selvbetjente åbningstid. Skriv på forhånd dit navn og evt. foreningsnavn samt arrangements- eller mødetype i den sorte dagskalender på vagtbordet. Ved på forhånd at orientere bibliotekets personale i den betjente åbningstid eller pr. mail til Herfølge eller Borup om kontaktoplysninger på dig og arrangementet, kan du lukke deltagere i dit arrangement ind mod, at du har ansvaret for deres benyttelse af biblioteket. 

Arrangementer i den selvtjente åbningstid har fortrinsret. Du må gerne benytte biblioteket imens, men du skal vise hensyn ved at undgå at forstyrre arrangementet. Ved bibliotekets betalingsarrangementer placerer man sig udenfor arrangementsområdet, såfremt man ikke ønsker at deltage og dermed betale.

 

Undtagelser fra tilbud i betjent åbningstid

  • Smartboard, playzone, wii, infoskærme og tilsvarende elektroniske tilbud er slukket.
  • Der gøres ikke rent, ryddes op eller ryddes sne.
  • Friske aviser er ikke tilgængelige.
  • Kopimaskine, printer og kaffeautomat virker som udgangspunkt, men manglende funktionalitet er ikke tilkaldegrund og ordnes ikke før i næste betjente åbningstid. Skriv meget gerne i den turkise notesbog på vagtbordet, når der er noget der mangler.

 

Ud fra biblioteket

Benyt altid automatisk døråbner, når du går ud.

Ved slutningen af selvbetjent åbningstid hører du via en højttaler en stemme, som fortæller, at biblioteket snart lukker. Du bedes da straks pakke dine ting sammen, få udlånt eventuelle materialer til hjemlån og forlade biblioteket.

Hvis du bliver på biblioteket, vil alarmen gå, og en vagt bliver tilkaldt. Dette vil blive betragtet som en alvorlig overskridelse af vores retningslinjer.

Ved strømsvigt bedes du straks forlade biblioteket. For at komme ud, skal du undtagelsesvis bruge vrideren på udgangsdøren.

 

Nødstilfælde og lukning af biblioteket

Der er en nødtelefon på biblioteket, som kalder direkte op til alarmcentralen. Her kan du give besked, hvis der er alvorlige funktionsnedbrud eller andre problemer, som kræver, at Beredskabet bliver tilkaldt, og så vil biblioteket blive lukket.

Lukningen vil vare, til biblioteket åbner med betjening igen.

Mindre funktionsnedbrud eller gener kan du beskrive i notesbogen på vagtbordet, og så vil vi følge op på det i førstkommende betjente åbningstid.

 

Sms-service om lukning

Beredskabet kan lukke biblioteket ved funktionsnedbrud eller andre problemer.

Vil du undgå at gå forgæves til det selvbetjente bibliotek, kan du tilmelde dig en sms-varslingsservice.

Tilmeld dig servicen for Herfølge Bibliotek ved at sende en sms med teksten KB LUK til nummeret 1999.

Tilmeld dig servicen for Borup Bibliotek ved at sende en sms med teksten KB SELVB til nummeret 1999.

Herefter vil du modtage en sms, hvis biblioteket er lukket indtil næste betjente åbningstid.

 

Afmelding af sms-service

Du kan altid afmelde dig vores sms-service igen. Det gør du ved at sende en sms med teksten KB LUK STOP eller KB SELVB STOP .