Vejledning til "selvbetjent bibliotek"

Selvbetjent bibliotek er åbent fra kl. 07 - 22 mandag - torsdag og kl. 07 - 17 fredag - søndag alle dage i året. Selvbetjent bibliotek er et supplerende tilbud ud over den betjente åbningstid.

Udenfor den betjente åbningstid har du mulighed for at benytte bibliotekets rum, låne og aflevere materialer, læse aviser og tidsskrifter samt benytte pc eller trådløst internet.

 

Ind i biblioteket

For at benytte selvbetjent bibliotek logger du ind uden for med dit lånerkort eller sundhedskort og din pinkode til KøgeBibliotekerne.

Hermed bliver døren åbnet for dig. Hvis du lader andre gå med, som ikke individuelt har logget sig ind, er du ansvarlig for deres handlinger i biblioteket – også efter, at du selv har forladt biblioteket.

 

I biblioteket

Ved aflevering eller udlån af materialer skal du bruge selvbetjeningsautomaten.

Alle materialer skal registreres via automaten. Er der problemer som du ikke kan løse via vejledningen ved automaten, kan du skrive en besked i notesbogen på vagtbordet eller lægge en seddel.

Vi har så vidt muligt sat vejledninger op på relevante steder for at gøre det så nemt som muligt at betjene sig selv. Skriv meget gerne i notesbogen på vagtbordet, hvis du savner en vejledning eller andet i forhold til det selvbetjente bibliotek.

Tagvinduerne kan pludselig åbne eller lukke. Det foregår automatisk efter såvel varme- som regnfølere. 

Du kan arrangere åbne møder og gratis arrangementer i den selvbetjente åbningstid. I Herfølge og Borup kan du gøre det ved på forhånd at skrive dit navn og evt. foreningsnavn samt arrangements- eller mødetype i den sorte dagskalender på vagtbordet. Ved på forhånd at orientere bibliotekets personale i den betjente åbningstid eller pr. mail til Herfølge, Borup eller Køge om kontaktoplysninger på dig og arrangementet, kan du lukke deltagere i dit arrangement ind mod, at du har ansvaret for deres benyttelse af biblioteket. 

Arrangementer i den selvtjente åbningstid har fortrinsret. Du må gerne benytte biblioteket imens, men du skal vise hensyn ved at undgå at forstyrre arrangementet. Ved bibliotekets betalingsarrangementer placerer man sig uden for arrangementsområdet, såfremt man ikke ønsker at deltage og dermed betale.

 

Undtagelser fra tilbud i betjent åbningstid

  • Smartboard, playzone, wii, infoskærme og tilsvarende elektroniske tilbud er slukket.
  • Der gøres ikke rent, ryddes op eller ryddes sne.
  • Friske aviser er ikke tilgængelige.
  • Kopimaskine, printer og kaffeautomat virker som udgangspunkt, men manglende funktionalitet er ikke tilkaldegrund og ordnes ikke før i næste betjente åbningstid. Skriv meget gerne i notesbogen på vagtbordet, når der mangler noget.

 

Ud fra biblioteket

Benyt altid automatisk døråbner, når du går ud.

Ved slutningen af selvbetjent åbningstid hører du via en højttaler en stemme, som fortæller, at biblioteket snart lukker. Du bedes da straks pakke dine ting sammen, få udlånt eventuelle materialer til hjemlån og forlade biblioteket.

Hvis du bliver på biblioteket, vil alarmen gå, og en vagt bliver tilkaldt. Dette vil blive betragtet som en alvorlig overskridelse af vores retningslinjer.

Ved strømsvigt bedes du straks forlade biblioteket. For at komme ud, skal du undtagelsesvis bruge vrideren på udgangsdøren.

 

Sms-service om lukning

Biblioteket kan blive lukket for selvbetjening i særlige tilfælde som fx nedbrud på vores IT-systemer.

Vil du undgå at gå forgæves til det selvbetjente bibliotek, kan du tilmelde dig en sms-varslingsservice.

Tilmeld dig servicen for Borup Bibliotek ved at sende en sms med teksten KBIB BORUP til nummeret 1910.

Tilmeld dig servicen for Herfølge Bibliotek ved at sende en sms med teksten KBIB HERFØLGE til nummeret 1910.

Tilmeld dig servicen for Køge Bibliotek ved at sende en sms med teksten KBIB KOEGE til nummeret 1910.

Tilmeld dig servicen for Rishøj Minibibliotek ved at sende en sms med teksten KBIB MINIBIB til nummeret 1910.

Herefter vil du modtage en sms, hvis biblioteket er lukket indtil næste betjente åbningstid.

 

Afmelding af sms-service

Du kan altid afmelde dig vores sms-service igen. Det gør du ved at sende en sms til 1910 med teksten

  • KBIB BORUP AFMELD
  • KBIB HERFØLGE AFMELD
  • KBIB KOEGE AFMELD
  • KBIB MINIBIB AFMELD

alt afhængig af, hvilken af vores sms-services du ønsker at afmelde.