Eventyrlige billeder på Køge Bibliotek

29.02.24
Køge Bibliotek bliver fuld af eventyr og smukke billeder i marts måned, når H.C. Andersen fylder biblioteket med en flot udstilling og kreative workshops.

Mandag d. 4. marts åbner udstillingen Eventyrlige billeder med værker af 89 af Danmarks bedste illustratorer. De har skabt billeder ud fra hver deres H. C. Andersen eventyr. Udstillingen giver helt nye blikke på de kendte eventyr og puster liv i de glemte. Illustratorerne bruger et væld af kunstneriske teknikker og har hver deres unikke udtryk.

Du kan også blive klogere på den historiske H.C. Andersen. Vidste du, at det sidste digt, H.C. Andersen skrev, handlede om foråret i Køge, og at han elskede at lave collager og papirklip? 

Papirklip, perleplader og skattejagt

Du kan lave dine egne papirklip til en workshop med papirkunstner og illustrator Helene Møberg Keinicke d. 16. marts. Her vil hun guide og fortælle om forskellige teknikker, så du selv kan skabe smukke papirklip inspireret af H.C. Andersens poetiske univers.

For børnene er der en sjov skattejagt, en perleplade-workshop og højtlæsning af Klods-Hans. Og så kan man opleve eventyret om Fyrtøjet i bibliotekets gamle stemningsfulde kælder.

Det bliver eventyrligt - det er ganske vist!