Foto: Unsplash / Priscilla Du Preez

Bestil bøger til din læsekreds

Læsekredse har mulighed for at bestille mange eksemplarer af en bog. Læs her, hvordan I gør, hvor tidligt I skal bestille, og hvor længe I kan låne.

Jeres læsekreds har sikkert masser af idéer til, hvad I skal læse, men hvis I savner inspiration, vil vi gerne anbefale nogle bøger til jer.

KøgeBibliotekerne har fx et udvalg af læsekredsposer med bøger, der egner sig godt til at tale om. En læsekredspose indeholder typisk mellem 10 og 15 eksemplarer af bogen. 

I kan se vores læsekredsposer her

Vi hjælper også gerne med at skaffe andre bøger til jeres læsekreds.

Fordi I skal bruge mange eksemplarer af en bog, vil vi gerne have bestillingen senest 2 uger før, at I skal i gang med at læse bogen.

Vi kan også hjælpe med at finde anmeldelser, forfatterportrætter og supplerende litteratur, som I kan bruge.

Sådan bestiller og låner du bøger til en læsekreds

 1. Vælg en titel, som blev udgivet for mindst 2 år siden. Skal I læse flere bøger i løbet af en sæson, må I meget gerne samle en oversigt over de ønskede titler samt antal eksemplarer og ønsket afhentningsdato.
   
 2. Henvend jer til det lokale bibliotek i god tid - mindst 2 uger før, at I skal læse bogen. I er også velkomne til at sende jeres bestilling til fiktion@koege.dk
   
 3. Bestil alle de eksemplarer, I skal bruge, på én gang. Det vil sige, at jeres læsekreds skal have en fast kontaktperson (læsekredsleder), som bestiller alle de eksemplarer, I skal bruge, på én gang.
   
 4. Læsekredslederen får besked, når bøgerne er klar til afhentning.
   
 5. Læsekredslederen låner alle bøgerne på én gang. Man kan låne dem i både den betjente og den selvbetjente åbningstid.

 

Regler for udlån til læsekredse

 1. Der skal være en fast kontakt, som er ansvarlig for læsekredsen. Den ansvarlige bliver oprettet som læsekredsleder og låner materialerne til læsekredsen. Vedkommende skal legitimere sig ved oprettelse af læsekredsen.
   
 2. Der skal være minimum 5 medlemmer i jeres læsekreds.
   
 3. Materialerne kan lånes, reserveres og fornyes efter de regler, som gælder for de enkelte materialer.
   
 4. Læsekredsledere skal ikke betale bøder, men der skal betales erstatning for bortkommet/ødelagt materiale.
   
 5. Læsekredsledere bliver varslet, når lånte materialer snart skal afleveres og får hjemkaldelser i lighed med øvrige brugere (men uden, at der tilskrives bøder).
   
 6. Hvis en læsekreds skal skifte læsekredsleder, skal denne underskrive på ny.