Foto: Ole Pedersen

Fugle i fokus i januar

02.01.24
I januar kan du kigge på farverige fugle og blive klogere på den usædvanlige mursejler. Der er både foto-udstilling og foredrag på Køge Bibliotek.

Fortællinger om frihedstrang

Fugle findes der også mange af i skønlitteraturen.

De frie væsner er med deres vinger og sang et symbol, der tit er blevet brugt i fortællingernes verden.  Ofte som et billede på udlængsel, frihedstrang og frihedskamp - men også i andre sammenhænge.

Vi har håndplukket en række bøger af vidt forskellig art, hvor fugle spiller en rolle - nogle gange helt konkret, andre gange i mere billedlig betydning. Fra det gamle færøske kampskrift Fuglekvadet til en fin lille bog om, hvad vi moderne mennesker kan lære af en blåmejse. Se alle bøgerne under artiklen.

Fotoudstilling i Køge

Fra den 6. til den. 31 januar udstiller Køge Bugts fotogruppe under Dansk Ornitologisk Forening deres fuglefotos på Køge Bibliotek.

Der er både portrætfotos, hvor man kommer helt tæt på fuglene, og billeder af fuglene som del af det omgivende landskab.

Læs mere om fugleudstillingen

Mursejlerens fantastiske liv

Du kan også komme til foredrag om en helt særlig og desværre tæt på truet dansk fugl den 25. januar.

Det gælder den akrobatiske mursejler, der lever næsten hele sit liv på vingerne, og hvis rede- og ynglepladser er truet af det moderne liv.

Jesper Toft fortæller om mursejleren og giver inspiration til, hvad vi kan gøre for at beholde denne karakteristiske byfugl, som heldigvis stadig fylder byernes sommeraftener med liv.

Læs mere om foredraget om mursejleren

Tags
Materialer