Tidlig julegave: 2.348 bøger til børn i Køges dagtilbud

15.12.21
2.348 bøger! Så mange billedbøger sender KøgeBibliotekerne ud til i dagtilbuddene i Køge Kommune til foråret. Gode læseoplevelser skaber fællesskab og forbereder børnene til skolestart.

Boggladpuljen
KøgeBibliotekerne har fået tildelt intet mindre end 428.750 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje BogGlad til et storstilet projekt.
Alle dagtilbud i Køge modtager derfor deres helt egen specialdesignede bogkasse med i alt 58 forskellige billedbøger til glæde for 3.400 børn i 0-6 års alderen.

Bibliotekschef Jytte Dahl:
”Imødekommelsen fra BogGlad puljen, er en fantastisk anerkendelse af det arbejde, vi har gjort med Børnenes Bedste Bøger.
Her skal alle børn i dagtilbuddene i Køge Kommune møde den gode litteratur fra de er helt små – ikke kun for at få appetit på historierne i fællesskab med andre børn og pædagoger, men også fordi vi ved, at det betyder rigtig meget for sprogstimulering og læseparathed, at alle børn fra de er helt små får læst op og talt om bøgerne - uanset social eller kulturel baggrund.
På den måde, får alle børn et ekstra lille skub i den rigtige retning, så de har mulighed for at blive lidt mere parate til skolestart”.

Børnenes Bedste Bøger
De bøger, som vuggestuer og børnehaver modtager, er udvalgt af biblioteksfaglige og pædagogiske medarbejdere i Køge Kommune.
De er gået på jagt i børnelitteraturen og har sammen udvalgt vidt forskellige bøger af høj kvalitet med temaer, som passer rigtig godt til de 0-6-årige.

De 58 udvalgte bøger udgør Børnenes Bedste Bøger.
Samarbejdet omkring Børnenes Bedste Bøger har 10 år på bagen, og målet er at få børnelitteraturen ud at leve i vuggestuer og børnehaver.
Pædagogerne har f.eks. fået viden om sprogstimulering, brugen af børnelitteratur i det pædagogiske arbejde og inspiration til fælles aktiviteter med udgangspunkt i fortællingernes verden.

Egen bogsamling
Indtil nu har dagtilbuddene selv skulle købe bøgerne eller låne dem på biblioteket.
Men fra foråret får de deres helt egen bogsamling – og den kommer med sit eget møbel.
KøgeBibliotekerne designer nemlig et speciallavet bogmøbel til daginstitutionerne, der indbyder til gode litteraturoplevelser.
Møblet kan flyttes rundt efter behov, og målet er, at bøgerne bliver en synlig og central del af hverdagen i vuggestuer og børnehaver, så børnene får endnu mere lyst til at gå på opdagelse i historierne.

Se alle Børnenes Bedste Bøger