Meditative e-bøger

23.02.24
Engelsksprogede fagbøger om fordybelse, håndarbejde, årstidernes gang og den ro, det bringer med sig.

At være låner på biblioteket giver dig adgang til langt mere end fysiske bøger.

Du kan også gå på opdagelse i internationale ebogs-baser, hvor der gemmer sig et væld af smukke og spændende værker.

Lige nu har vi forelsket os i en buket af engelsksprogede fagbøger, som kredser om fordybelse, håndarbejde, årstidernes gang og den meditative ro, som så mange af os længes efter - bøger, som ligner små kunstværker, og som du som borger i Køge Kommune har adgang til at låne.

Linoleumstryk og omhyggelighed

Rosie Steers Slow Seasons tager udgangspunkt i det keltiske årshjul og giver idéer til kreative arbejder efter årstiden. Tiden nu, omkring februar, handler om at reflektere og være i hi og er oplagt til at lave sine egne lys.

Sam Marshalls Linocut : A Creative Guide to Making Beautiful Prints er vanvittigt smukt illustreret og giver lyst til selv straks at begynde at skabe magiske verdener med linoleumsplader, skæreknive og tryksværte.

I Slow Knitting - A Journey from Sheep to Skein to Stitch sætter Hannah Thiessen fokus på værdierne i omhyggelighed, eftertænksomhed, bæredygtighed og gode materialer og skildrer strikning som meditativ praksis.

Fra får til hjem

Unraveling af Peggy Orenstein er en både sjov og eftertænksom personlig rejse med udgangspunkt i tilblivelsen af verdens, efter forfatterens eget udsagn, grimmeste sweater.

Bogen handler både om at skabe bemeldte sweater helt fra bunden - klippe fåret og spinde og farve ulden - og parallelt om reflektioner over nogle af tidens store spørgsmål så som klima, kvinders rettigheder, bæredygtighed og betydningen af hjem.

Materialer