Gode film til efterårsferien - lige til at streame!

Efterårsferien er lig med gåture under træernes flotte farver, men det kan også betyde sofahygge, tæpper og varm kakao.

På Filmstriben er der et hav af gode film og vi har udvalgt 10 af de allerbedste - og der er noget for enhver smag, om du er til nye prisvindere, vampyrfilm eller stærke dokumentarfilm!

Bibliotekar Esben møller Hansen anbefaler:

The Square: Cannes-vinder med Claes Bang i hovedrollen, der gør tykt grin med kunstverdenen. 

Min bedste uven: Voldsom film om den tyske instruktør Werner Herzog’s venskab og fjendskab med den kontroversielle skuespiller Klaus Kinski.

Nick Cave - 20.000 dage på jorden: Et intenst portræt af den karismatiske sangskriver, musiker og forfatter Nick Cave.

The Hateful Eight: Mesterinstruktøren Quentin Tarantinos brutale og humoristiske western-film, der tager et opgør med raceproblematikker i USA.

Only Lovers Left Alive: Vampyren og musikeren Adam er blevet genforenet med sin elskerinde Eva og deres romance har stået på i flere århundreder. En film af den mest cool instruktør i de sidste tre årtier, Jim Jarmusch, med et rocket og vildt soundtrack.

Mulholland Drive: Uhyggen lurer hele tiden under overfladen i David Lynch’s mystiske og til tider stærkt ubehagelige portræt af Hollywood.

Underverden: Dansk films bedste (og eneste?) action-film, der er udkommet i mange år med en stærkt spillende Dar Salim i hovedrollen.

Sin City: En moderne kultklassiker, baseret på Frank Millers tegneserie, hvor syndens by portrætteres i et både råt og virkeligt og animeret billedsprog.

The Salt of the Earth: Portræt af den verdenskendte fotograf Sebastião Salgado, der har taget billeder af verdens grusomheder i 40 år. Et på samme tid smukt og voldsomt portræt.

En due sad på en gren og funderede over tilværelsen: Roy Andersson er en helt særlig instruktør og den her film er ingen undtagelse. Humor blandes sammen med dybe og alvorlige tanker i sjove, stærke scener.

Gode film til efterårsferien - lige til at streame!
Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.10.18