'Comedy queen' er en hjertevarm film om 13-årige Sasha, der bestemmer sig for at blive standupkomiker for at få sig selv og sin far igennem sorgen over sin mors død. Foto: Filmstriben

Gode film til vinterferien

15.02.23
Sjove, spændende og medrivende film til børn i alle aldre, lige til at streame på Filmstriben.

Vinterferien står for døren, og Filmstribens redaktion har udvalgt en række gode film som inspiration til hyggelige stunder i ferien.

Comedy queen er et svensk komediedrama, som kombinerer gråd og grin i fortællingen om 12-årige Sasha, der kæmper for at komme videre efter at have mistet sin mor.

Kaptajn Bimse er en fantasifuld film for de mindste, baseret på Bjarne Reuters populære børnebog. 

På animationssiden er der både anime i form af Min nabo Totoro, spændende eventyr i Jagten på snemonstret og små venskaber i Ellevilde Ella.

Mesterlige Mononoke

Blandt de nye tilføjelser på Filmstriben finder du Hayao Miyazakis mesterlige Prinsesse Mononoke om Prins Ashitaka, som bliver forgiftet af en vildsvinedæmon og drager ud for at finde en kur. Han møder Prinsesse Mononoke, der anfører dyrene i skoven i en grusom kamp mod mennesker.

Vær opmærksom på, at Prinsesse Mononoke er en Miyazaki-film for de store børn. For de små vil den være uhyggelig. Det er et af hans absolut mørkere universer.

Akrobatik på hesteryg

For større børn og unge af den hesteglade slags er der lige blevet tilføjet en ny film i Stormy-serien. I Stormy 5 bringer en voldsom sommerstorm et omrejsende hestecirkus til Kaltenbach Stutteri, hvor pigen Ari nu bor. Hun bliver venner med cirkusdrengen Carlo og fascineres af den hæsblæsende akrobatik på hesteryg.

Materialer