Vi hjælper gerne med at skaffe bøger hjem til din læseklub
Vi hjælper gerne med at skaffe bøger hjem til din læseklub

Bestil bøger til din læseklub

23.10.19
Læseklubber har mulighed for at bestille mange eksemplarer af en titel. Læs om, hvordan I gør, hvor tidligt I skal bestille, og hvor længe I kan låne.

Biblioteket hjælper gerne læseklubber med at skaffe bøger i flere eksemplarer. Har vi ikke selv eksemplarer nok, forsøger vi at låne dem fra andre biblioteker.

Netop fordi I skal bruge mange eksemplarer af en bog, vil vi gerne have bestillingen senest 2 uger før, at I skal i gang med at læse bogen.

Jeres læseklub har sikkert masser af idéer til, hvad I skal læse, men hvis I savner  inspiration, vil vi gerne anbefale nogle bøger til jer. Vi hjælper også gerne med at finde anmeldelser, forfatterportrætter og supplerende litteratur til jer. 

 

Sådan bestiller du bøger til en læseklub

  1. Vælg en titel, som blev udgivet for mindst 2 år siden
  2. Henvend jer til det lokale bibliotek i god tid -  mindst 2 uger før, at I skal læse bogen
  3. Bestil alle de eksemplarer, I skal bruge, på én gang. Dvs. jeres læseklub skal have en fast kontaktperson, som bestiller alle de eksemplarer, I skal bruge, på én gang
  4. Afhent bøgerne på én gang 

 

Regler for udlån til læseklubber

  1. Der skal være en fast kontakt, som er ansvarlig for læseklubben, og det er vedkommende, som bliver oprettet som læseklubbruger og låner materialerne til læseklubben. Vedkommende skal legitimere sig.
  2. Materialerne kan lånes, reserveres og fornyes efter de regler, som gælder for de enkelte materialer.
  3. Læseklubledere skal ikke betale bøder, men der skal betales erstatning for bortkommet/ødelagt materiale.
  4. Læseklubledere bliver varslet, når lånte materialer snart skal afleveres, og får hjemkaldelser i lighed med øvrige brugere (men uden, at der tilskrives bøder).