Mens du venter på 'Citronbjerget' af Eva Tind

18.09.23
Gå på opdagelse i Eva Tinds øvrige forfatterskab, mens du venter på hendes nyeste roman, som i øjeblikket er en af vores mest reserverede.

Stærke romaner om banebrydende kvinder 

Eva Tinds seneste roman Citronbjerget er yderst populær på biblioteket, og det forstår vi godt!

Hvis du er en af dem, der venter i reserveringskøen, vil vi stærkt anbefale at dykke ned i Eva Tinds øvrige forfatterskab imens, for det rummer alt fra eksperimenterende digte til romaner, der med et selvbiografisk blik undersøger menneskers ophav.

Og så har hun også skrevet to underholdende og velskrevne romaner om to af Danmarkshistoriens mest banebrydende kvinder. 

I 2016 udgav Eva Tind en roman om selveste Asta Nielsen, Danmarks store stumfilmstjerne. Astas skygge er en bog, der leger med forskellige genrer og stemmer og på baggrund af Eva Tinds personlige fascination af Asta Nielsen giver et indblik i Asta Nielsens liv og arbejde.

Eva Tind fortsatte med den biografiske romangenre, da hun i 2021 udgav den anmelderroste roman om mideforskeren Marie Hammer.

Kvinden der samlede verden er en velskrevet og underholdende bog, der på samme tid giver en stemme til en meget vigtig forsker, der trodsede kønsnormer og lyttede til sit kald og fulgte sine drømme. 

Digte, ophav og en syret tur til Nordkorea 

Eva Tind debuterede i 2009 med digtsamlingen Do, der hentyder til den jyske måde at sige 'du' på og til et koreansk ord med 121 forskellige betydninger. Det er, som flere af hendes romaner, en undersøgelse af hendes eget ophav og identitet som adoptivbarn, der som 1-årig kom til Danmark fra Korea.

Det kan man læse om i den fremragende og til tider helt surrealistiske roman Han. Her kommer læseren med en dansk adopteret kvinde på en slags guidet turisttur til Nordkorea, hendes fars fødeland.

Han er en bog, der giver et unikt indblik i et lukket land og samtidig formår at være en stærk, personlig fortælling om en uforløst far-datter relation. I Ophav fra 2019 er det familierelationer på tværs af kontinenter og en undersøgelse af, hvad det vil sige at leve som kunstner, som Eva Tind undersøger. 

Bøgerne kan selvfølgelig lånes og reserveres på biblioteket.

Hvis du ikke kan vente på Citronbjerget, så kan du finde den på eReolen som ebog og lydbog lige her. God læsning! 

 

Materialer