Planen af Morten Pape
Planen af Morten Pape

Planen af Morten Pape

22.02.17
Som at rejse ind i et ukendt land, hvor man hverken forstår skikke eller sprog.

Handlingen er dog ikke henlagt til et fjern land men  Urbanplanen på Amager, hvor Morten Pape voksede op med mor og far og to mindre søskende.

Morten Pape beskriver en verden i Danmark, som mange af os nok ikke kender noget til eller forstår dynamikken i. Han fortæller om livet i Planen med stor loyalitet og uden fordømmelse. Men livet der er en linegang, for hvor hører han til? Han har det godt med sine muslimske venner, men frygter de ligeledes muslimske bander. Der er tæsk i luften, hvis man ikke indtager den plads, der er tildelt en.

I skolen klarer han sig godt, men det er ikke den slags kundskaber, man har brug for, hvis man vil klare sig i Urbanplanen. Og på hjemmefronten går det jævnt ned ad bakke, så børnene må selv finde ud af at navigere i det familiære kaos.

Hjertet gør ondt, når forældrene ikke magter deres forældrerolle, og børnene bliver overladt til at klare sig selv. Man holder vejret, når turen går ud i Urbanplanen, hvor man skal have øjne i nakken for ikke at komme galt af sted.

Planen er en fascinerende og horisontudvidende bog, som vandt sin første litterære pris blot en uge efter sin udgivelse.

Materialer