Ferrante fever
Ferrante fever

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
0 Kr
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Film

DOX DIREKTE: Ferrante Fever

20.03.19
Ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante. Men den storsælgende, italienske forfatter har med sine cinematiske romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli vundet både publikums og kritikeres hjerter overalt.

'Ferrante Fever' ser nærmere på fænomenet Ferrante, på mysteriet bag navnet, og på hvordan hendes ord har givet genlyd hos millioner af læsere og placeret hende på Time Magazines Top 100 over de mest indflydelsesrige mennesker i verden. Klip fra filmatiseringerne af hendes bøger, nu også som serie, er flettet sammen med indsigtsfulde interviews i en film om lysten ved at læse. Igennem interviews med kritikere, instruktører, boghandlere, redaktører og forfattere udforsker Ferrante Fever forfatterens litteratur samt hendes valg om at holde sig anonym, hvilket har været genstand for meget debat igennem tiden.

 

LIVE-TRANSMITTERET EVENT - efter filmen

Oplev Kim Skotte interviewe de to Ferrante-kendere lektor Pia Schwarz Lausten og forlagsredaktør Line Miller.

Pia Schwarz Lausten er lektor i italiensk litteratur ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet og har udgivet artikler og holder foredrag om Elena Ferrantes forfatterskab. Line Miller er er redaktionschef på Hr. Ferdinand og C&K Forlag, og Ferrantes danske redaktør.