Foto: AU

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For unge og voksne
Foredrag & debat

Livestreaming fra Aarhus Universitet - Hvordan fungerer hjernen?

24.10.23
Vores hjerne består af 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan styrer hjernen os? Og hvorfor svækkes vores færdigheder ofte med alderen? Hør om den nyeste hjerneviden og om de hjernesygdomme, forskerne kæmper mod.

Med Leif Østergaard, professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og overlæge ved Neuroradiologisk Afsnit, Aarhus Universitetshospital.

Hør om hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen – takket være bl.a. teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden, som dagligt kommer patienterne til gode.

Du får indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion, og om årsagerne til de hjernesygdomme, som forskerne arbejder på at forebygge.

Bemærk: Dette er en opdateret udgave af foredraget som Århus Universitet udbød i oktober 2016.

Foto: Aarhus Universitet.

 

Naturvidenskab på lærred

Med livestreaming er det muligt at komme tæt på forskernes nyeste opdagelse indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, man bliver udfordret og alle kan være med uanset faglige forudsætninger. Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab til mere end 300 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag.

Foredraget begynder præcis kl. 19, vi anbefaler, at I ankommer senest 18.50.

'Offentlige foredrag i Naturvidenskab' er støttet af Carlsbergfondet.

Materialer