Se den anmelderroste dokumentarfilm 'Reformisten'

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Reformisten: film og debat med imam Sherin Khankan

09.12.19
Se den anmelderroste film 'Reformisten' af instruktør Maria Skovgård og deltag i debatten med filmens hovedperson, Sherin Khankan.

Vi præsenterer filmen sammen med Køges Intergrationsråd og Køges Kvindenetværk.

I dokumentarfilmen opleves Sherin Khankan gennem en årrække, hvor hun etablerer en af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer – Mariam-Moskeen i København.
Efterfølgende har Khankan været en af de ledende kræfter bag et akademi, der uddanner kvindelige imamer. Perspektivet er, at kvinder aldrig vil få titlen som imam foræret – at de er nødt til at tage den selv.
I Mariam-Moskeen genlæses Koranen med fokus på tolerance, ligestilling og moderne livsstil.
Nogle vil også kende Sherin Khankan fra Exitcirklen, der organiserer samtalegrupper for mennesker, der har været udsat for psykisk vold.
Anerkendelsen af Khankans arbejde ses bl.a. i modtagelsen af priser som UNESCOs Global Hope Award, Dansk Kvindesamfunds Mathildepris og den franske præsidents hyldest af hende som progressiv frontfigur.

 

Debat gør os klogere

Vi kan uden tvivl blive klogere sammen, når vi får mulighed for at komme i dialog med en kvinde, som er på lister over de mest indflydelsesrige kvinder i Verden. Vi skal sammen orientere os i forhold til det omdiskuterede emne om kvinders stilling i islam.

Yvonne Dujardin fra Køges Kvindenetværk siger om baggrunden for at invitere til debataften: ”spørgsmålet om kvinders stilling i samfundet er altid relevant at forholde sig til og forhandle. Til vores seneste fejring af Kvindernes Internationale kampdag d. 8. marts, var vi en stor og meget forskellig gruppe, der lærte mere om, hvor vi har hinanden, og hvor vi kan støtte hinanden på tværs. Det er der kommet stærke bånd ud af”.

 

Køges Kvindenetværk

Køges Kvindenetværk opstod i forbindelse med 100-året for Kvinders rettigheder i 2015, og har siden arrangeret fest på Kvindernes Internationale kampdag d. 8 marts samt mindre uddannelsesforløb og en række foredrag og debat om emner som børneopdragelse, seksualitet mm. Alle kvinder, der bor i Køge og som er over 15 år har mulighed for at være med til at udvikle og afholde arrangementer

Filmens varighed er 1½ time. 
Gratis adgang. Man skal ikke tilmelde sig arrangementet. Bare mød op!

Tags