Foto: Bruna Branco / Unsplash

God grød

14.12.23
December er tiden for risengrød. Og der findes utallige andre lækre varianter af grød, både søde og salte. Vi har fundet nogle inspirerende opskrifter frem.

Blød risengrød med en smørklat og kaneldrys er essensen af hyggelig, sjælevarmende mad i december for masser af børn, voksne (og nisser).

Grød er nærende og som regel billig at lave. Det er formentlig en af menneskehedens allerældste retter, og i nutiden er grøden i den grad kommet tilbage på menuen efter en mindre populær periode efter 2. Verdenskrig.

Der findes restauranter, som fokuserer på grød, og man kan opgradere sit morgenmads-game med overnight oats i fine patentglas med toppings som friske bær, nødder og honning.

Opskrifter - risengrød, overnight oats, risotto...

Hvis du har lyst til at eksperimentere med grødens muligheder og få idéer til anderledes variationer, så er der masser af inspiration at hente i opskrifter fra bibliotekets artikel-databaser - fx dem her:

Artiklerne kan du bestille online og få sendt direkte til din mail.

Du kan også selv gå videre på opdagelse ved at skrive ”grød” i søgefeltet øverst på hjemmesiden og vælge ”Artikler” i dropdown-menuen.

Og det behøver jo ikke være opskrifter det hele. I artiklen her kan du få styr på vikingetidens menukort - fra grød til brød og søbemad.

Kort sagt, hop med på grødens kulinariske eventyr, fra fortidens ernæring til nutidens nyskabelser. God fornøjelse, velbekomme og glædelig jul.

Materialer