God grød
Blød risengrød med en smørklat og kaneldrys er essensen af hyggelig, sjælevarmende mad i december for masser af børn, voksne (og nisser).
Grød er nærende og som regel billig at lave. Det er formentlig en af menneskehedens allerældste retter, og i nutiden er grøden i den grad kommet tilbage på menuen efter en mindre populær periode efter 2. Verdenskrig.
Der findes restauranter, som fokuserer på grød, og man kan opgradere sit morgenmads-game med overnight oats i fine patentglas med toppings som friske bær, nødder og honning.
Opskrifter - risengrød, overnight oats, risotto...
Hvis du har lyst til at eksperimentere med grødens muligheder og få idéer til anderledes variationer, så er der masser af inspiration at hente i opskrifter fra bibliotekets artikel-databaser - fx dem her:
- Den gamle grød er blevet moderne: Risengrød på tre måder
- Overnight oats: tænk, at kold grød kan smage så godt
- Gourmet for grødhoveder
- Glad for grød
Artiklerne kan du bestille online og få sendt direkte til din mail.
Du kan også selv gå videre på opdagelse ved at skrive ”grød” i søgefeltet øverst på hjemmesiden og vælge ”Artikler” i dropdown-menuen.
Og det behøver jo ikke være opskrifter det hele. I artiklen her kan du få styr på vikingetidens menukort - fra grød til brød og søbemad.
Kort sagt, hop med på grødens kulinariske eventyr, fra fortidens ernæring til nutidens nyskabelser. God fornøjelse, velbekomme og glædelig jul.