5 gode bøger til dig, der ikke gider mere selvudvikling

Af Anonym (ikke efterprøvet)
28.01.21
"Selvhjælpsbøger gør dig usikker og selvoptaget", siger eksperterne. Vi har 5 gode bud på, hvordan du så kommer videre i dit liv.

Selvudvikling gør  dig selvoptaget og usikker og ender i sidste ende med at gøre dig ulykkelig. Det slog psykologiprofessor Svend Brinkmann fast i sin fantastiske "anti-selvhjæpsbog" Stå fast fra 2014.

Alligevel har selvudviklingstrangen godt fat i os. Hvert år bliver der udgivet en stor stak bøger, som frister med nemme løsninger på ethvert tænkeligt menneskeligt problem.

Her får du 5 bud på gode bøger, som gør op med selvhjælpsbøgerne.

 

1. Klassikeren "Stå fast"

Tidens krav om, at du skal være konstant omstillingsparat, risikerer at svække din personlige integritet. Du mister din forankring og får sværere ved at stå ved dig selv.

Svend Brinkmann gør op med selvudviklingsindustrien og viser dig, hvordan du affinder dig med dig selv og opnår en mere realistisk livsindstilling.

Lån "Stå fast" af Svend Brinkmann

 

2. "Livsopgaver" - hvad er dit lod i tilværelsen?

Psykologiprofessor Svend Brinkmann er her i samtale med forfatter Katrine Marie Guldager om de 7 opgaver, som de identificerer som vilkår for det moderne menneske: Vi skal elske, vi skal arbejde, vi skal stifte familie, vi skal udvikle os, vi skal indgå i en samtid, og vi skal dø.

Med inspiration i litteraturen og de store tænkere sætter psykologen og forfatteren ord på, hvad meningen med livet kan være.

Lån "Livsopgaver" af Katrine Marie Guldager og Svend Brinkmann

 

3. "Det hele handler ikke om dig" - stoiske principper for det moderne menneske

Journalist Niels Overgaard gennemgår, hvordan du ved at indarbejde 5 principper i dit liv kan opnå større sindsro og følelse af meningsfuldhed.

Baseret på antikkens stoicisme uddrager han 5 leveregler: Fokusér på det, du kan kontrollere, gør det rigtige, hav selvdisciplin, forhold dig til døden og vær noget for andre.

Lån "Det hele handler ikke om dig" af Niels Overgaard

 

4. "Skeptisk" - lær at se forskel på bullshit og the real shit

Selvhjælpsindustrien er fuld af charlataner og halvstuderede røvere, der ophæver personlige erfaringer til livsvisdom, som de gavmildt forsøger at sælge til os andre.

Inden for videnskaben er alle holdninger ikke lige gyldige, og det viser psykolog Theiss Bendixen på en spændende måde i sin hyldest til videnskaben og opgør med pseudovidenskaberne. 

Lån "Skeptisk" af Theiss Bendixen

 

5. Den morsomme: "Et bedre jeg"

Marianne Power går til værks som en ægte gonzojournalist i sin bog "Et bedre jeg - hvordan selvhjælp (ikke) forandrede mit liv".  Hun føler, at hun er groet fast i sit liv og beslutter sig for at undersøge, om det kan ændre hendes liv til det bedre at leve efter 12 selvhjælpsbøger i et år.

En underholdende bog, der sparer dig for en masse udnødvendige, personlige erfaringer.

Lån "Et bedre jeg" af Marianne Power

Materialer