Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch besøgte Køge Bibliotek til en live-udgave af 'Rockhistorier' i oktober. Foto: Rasmus Sonne Lindahl

Lyt med: 'Rockhistorier’ om klimakrisen - fra Køge Bibliotek

01.11.23
"Skab en aften med sange om klimaet og klimakrisen." Sådan lød opfordringen fra vores bibliotekar Rasmus Sonne Lindahl til de to værter på den populære podcast. Resultatet kan du høre her.

Sange om klimaet var ellers ikke lige et emne, de to podcastværter Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch selv havde set for sig, men det viste sig at indeholde overraskende mange gode sange.

Dem har de nu samlet i et afsnit af Rockhistorier, for - som Henrik Queitsch siger - det ville da være ærgerligt for alle dem, der ikke lige havde tid til at komme til Køge, at de skulle gå glip af det.

Læs og lyt: Rockhistorier om klimakrisen på Heartbeats

Marvin Gaye, R.E.M., Billie Eilish, Silent Spring

Rockhistoriers klima-mixtape er en samling tankevækkende numre fra så vidt forskellige kunstnere som Marvin Gaye, Childish Gambino, Thom Yorke, The Clash, R.E.M., Ozzy Osbourne, Mos Def, Billie Eilish og vores egen danske Kenneth Thordal.

Rejsen begynder i 1969, hvor Jefferson Airplane udgav Eskimo Blue Day med den sigende linje, "the human name doesn’t mean shit to a tree”, og kommer også omkring den amerikanske forsker Rachel Carson, hvis bog Silent Spring fra 1962 var med til at åbne verdens øjne for den truende øko-katastrofe.

Du kan finde RockhistorierHeartbeats og på Apple, Spotify eller hvor du ellers plejer at lytte dine podcasts.

Skru op for Rockhistorier og lad musikken tale for klimaet!

Tags