Before 2022. Foto: Maiken Kildegaard

Podcast: BEFORE efter 42 år - postpunk, Saltlageret og New Order

22.04.23
Dyk ned i en unik podcast-samtale med de danske postpunk-legender Before, arrangeret af KøgeBibliotekernes Lars Kjelfred og med Klaus Lynggaard som ankermand.

Det legendariske københavnske spillested Saltlageret en majaften i ’81. Den menneskelige ildkugle Fritz Fatal (aka Mikael Bonfils) går på scenen sammen med resten af bandet Before som opvarmning for New Order.

Before bliver en eksplosion i den danske postpunk-undergrund - en undergrund, der også tæller bands som Sods (senere Sort Sol) og Kliché.

Dødsforagt som Iggy Pop

Ifølge musikekspert og journalist Klaus Lynggaard var Iggy Pop det eneste mulige sammenligningsgrundlag for fænomenet Fritz Fatal den aften i Saltlageret:

”For Iggy var og er den eneste, der kunne matche Fritz i den dødsforagt, hvormed de som performere fysisk kaster sig ind i musikken med så lidt omtanke for egen ve og vel, at man som tilskuer får fornemmelsen af helt bogstaveligt at sidde med livet i hænderne.”

Hør podcasten

KøgeBibliotekernes Lars Kjelfred fik for nylig efter flere forsøg samlet de tre Before-medlemmer Martin Hall,  Michael Illo Rasmussen og Fritz Fatal til en fælles samtale.

I podcasten fortæller de om tiden dengang under postpunken, da internationale bands som Joy Division, Talking Heads og Pere Ubu satte kreativ ild til den danske undergrund, og om den historiske aften, søndag d. 17. maj 1981, hvor Before varmede op for New Order. Klaus Lynggaard er vært.

Hør podcasten på Buzzsprout

Tags
Materialer