Mere bæredygtighed! Mere natur!

31.01.22
I februar, marts og april 2022 sætter KøgeBibliotekerne ekstra fokus på bæredygtighed, naturoplevelser og alt det, vi kan gøre i fællesskab og hver især.

Mange af os tænker måske især på klima, når snakken drejer sig om bæredygtighed, men kigger vi på FN's Verdensmål handler det også om bæredygtige fællesskaber, ligestilling, forbrug, mad og muligheder for læring.

Bæredygtighed og natur er i helt særligt fokus hen over foråret, og med arrangementer og tips giver vi inspiration til endnu mere bæredygtighed og endnu flere grønne naturoplevelser i hverdagen.

Noget af det, du bl.a. kan opleve, er:

Forfatteraften med Maja Elverkilde
I et forsøg på at leve uden stress og med et minimalt aftryk i naturen forlod Maja Elverkilde for ni år siden København og flyttede alene med sit 2,5-årige barn ud i de svenske skove. Det har hun skrevet om i romanen 'Når vi rejser til Mars'.
Køge Bibliotek, 10. marts kl. 19-21 - se mere

Det STORE Byttemarked i Herfølge
Ryd ud i klædeskabet, i børneværelser, køkkenet eller stuen og byt med dine naboer - til gavn for hinanden og miljøet. Du kan også få tips til upcycling af dit tøj af Brodullerne.
Herfølge Bibliotek, 5. marts kl. 10-14 - se mere

'Foråret kommer' - Familiedag på Borup Bibliotek
Med morgen-naturvandring, koncert for børn og voksne med folkemusiker Nanna Barslev, bæredygtige smagsprøver og blomsterplantning foran biblioteket.
Borup Bibliotek, 23. april kl. 9-14 - se mere

Se alle vores arrangementer om bæredygtighed og natur her

I artikler kan du finde bogtips og lifehacks, fx her:

Spis skrællen - og dyrk din grøntsag på ny

Vil du være bæredygtig badass

Og herunder kan du gå på opdagelse i et udpluk af alle de mange spændende bøger om bæredygtighed, som vi har på hylderne.

Materialer