Scan & lån direkte fra hylden

Af Anonym (ikke efterprøvet)
21.04.21
Nu bliver det endnu nemmere at låne bøger, når du besøger biblioteket. Det kræver kun en smartphone og den nyeste version af Biblioteket-appen.

Scan & Lån er en ny funktion i appen Biblioteket, som gør det muligt at låne materialer uden at bruge automaterne på biblioteket. Det kræver blot, at du opdaterer appen til den seneste version (version 3.3.0).

  • Hvis du har iOS, går du ind i App Store og opdaterer
  • Hvis du har Android, går du ind i Google Play og opdaterer

 

Sådan gør du

Når du har opdateret appen, scanner du ved at klikke på "Scan & lån" midt i appens bundmenu. Du skal derefter pege bagsiden af telefonen mod bogens eller materialets stregkode, som om du vil tage et billede af den.

Har appen svært ved at scanne stregkoden, kan du prøve at bevæge din telefon lidt frem og tilbage over stregkoden.

Appen vil vise det, når materialet er registreret som lånt.

Appen kan kun scanne et materiale ad gangen. Den kan også kun scanne materialer med én chip. Materialer som fx DVD'er og CD'er kan have flere chips, så dem kan du ikke altid låne selv med denne funktion.

Ældre smartphones, som ikke understøtter NFC, kan desværre ikke scanne stregkoder. Der er dog NFC-teknologi i de fleste nyere smartphones.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med at scanne og låne med appen, skal du selvfølgelig bare spørge en medarbejder på biblioteket.

Læs mere om Biblioteket-appen

Når du skal aflevere lånte materialer tilbage, skal du aflevere dem på en af vores selvbetjeningsautomater. Man kan ikke bruge appen til at aflevere.

 

Tags