Flere anbefalinger - fra os til alle jer

22.12.22
Leder du efter en god bog til årets sidste stemningsfulde dage, så er der flere anbefalinger fra KøgeBibliotekernes bogelskende medarbejdere her.

I stueetagen på Køge Bibliotek kan du finde disse og mange flere i en udstilling med personalets særligt udvalgte læseoplevelser.

Sorgens balalajka - Jens Blendstrup

Anbefalet af Elisa Pretzmann

Normalt er jeg mest til at lytte bøger, men lige præcis den her novellesamling skal læses i bogform. Her er så mange lækre sætninger, som jeg fik lyst til at læse langsomt og ofte mere end én gang, så jeg nærmest kunne svælge i dem.

Blendstrup kan virkelig noget med ord, og han har en fantastisk lune. Novellerne rummer alt fra sorg til glæde, og jeg er vild med hans krøllede måde at tænke og skrive på.

De fleste kan sagtens finde et hadeord, men Blendstrup har faktisk et yndlingsord… Akeleje, hvis du blev nysgerrig.

Nationalpark Mols Bjerge: Danske Kunstnere for Natur og Miljø

Anbefalet af Kit Lyster Ellermann

Kunstnergruppen er på deres rejse rundt i landet nået til Mols Bjerge, hvor de i maleri, skitser, keramik og skulptur skildrer det fantastiske naturområde - både de store udsyn og de små detaljer.

En helt igennem dejlig bog, som bare kan nydes.
 

Solvogteren - Maja Lunde

Anbefalet af Anette Rusbjerg

Solvogteren er andet bind i Årstidskvartetten - en fantastisk fin historie, som handler om den altopslugende sorg, man kan få ved at miste. Samtidig overbevises læseren også om, at der er håb forude - fortællingen hylder foråret, kærligheden og naturen.

Lisa Aisatos fantastiske illustrationer er prikken over i'et i en særdeles fortryllende historie.
 

Livsstil er en livsstil: en selvhjælpsbog, der kan hjælpe dig selv – med selvhjælp - Anders Matthesen

Anbefalet af Henriette Ritz Kylmann

Det er sjældent at jeg har grinet så meget ved læsning af en voksenbog. En bog, som var næsten umulig at læse for mig, fordi jeg bruger briller. Når jeg griner rigtig meget, så græder jeg samtidig, og det at tørre øjne besværliggøres af brillerne.

Anders Matthesen tager tykt grin på selvhjælpsindustrien og bogen har den helt rigtige lækre æstetik og ”selvhjælps-tone”.

Anbefales til dig der her i december (eller i det hele taget) trænger til noget at grine af. Ikke velegnet til højtlæsning, for det er svært ikke at grine undervejs i oplæsningen – jeg har forsøgt...
 

Strega - Johanne Lykke Holm

Anbefalet af Anya Mathilde Poulsen

Johanne Lykke Holms roman udspiller sig på et fornemt hotel i den italienske bjergby Strega. Selve ordet "strega" er italiensk for heks og også navnet på en likør.

Fortælleren, den unge Rafa, er sæsonansat sammen med otte andre unge kvinder. De vasker, stryger, ordner og folder efter skarpe instrukser, men hotellet forbliver tomt. Ingen gæster kommer. En af de unge kvinder forsvinder. Hendes kjole bliver fundet. Er der sket en forbrydelse? Som Rafa slår fast i begyndelsen: "Jeg vidste, at en kvindes liv når som helst kan forvandles til et gerningssted".

Strega er en forlokkende verden af sorte roser, karbade, undertøj, hemmeligheder og mystiske nonner. Feminin, gådefuld og uheldssvanger. Man kan næsten smage, dufte og mærke dens indhold. Som en intenst parfumeret likør.

Se mere: Vi er også begejstrede for disse bøger

 

Materialer