Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Heksejagt med Zornig og Lindholm

15.11.23
Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm fortæller om deres nye bog 'Heksejagt' - en rigtig Køge-krimi!

De to forfattere trækker i fortællingen på Køges persongalleri, historie og hemmeligheder og berører ikke mindst henrettelserne i 1600-tallet af de trolddomsdømte kvinder, der blev brændt levende på bålet.

Hør, hvad Lisbeth og Mikael har afdækket i deres research, og stil selv spørgsmål til dem. 

Hør også om deres bestræbelser for at rejse et mindesmærke i Køge for de heksedømte kvinder, sådan som man har gjort i mange andre lande som en påmindelse om aldrig at gentage datidens heksejagter, hvor en anklage alene var nok til at blive brændt på bålet. 

For vi brænder ikke hekse på bålet mere - gør vi vel?  

Læs artiklen ”Forfatterpar sætter mindesmærke for brændte kvinder på dagsordenen”.

Få signeret dit eksemplar af Heksejagt

Køge Boglade er med ved arrangementet, og du kan købe Zornig og Lindholms bøger og få dem signeret.
 

Heksejagt - En krimi om Køges mørke hemmeligheder

I Køge, en lille middelalderlig by fuld af smukke stokroser og mørke hemmeligheder, bliver en ung pige fundet død i en bæk Sankthansaften. Hun bliver fundet samme sted, hvor hekse engang blev beskyldt for at fremmane djævelen, hvilket de blev brændt på bålet for.

Efterforsker Filippa Falkenberg bliver sat på sagen, hvor ingenting viser sig at være, hvad det ser ud som. Hun møder en hel by i sorg over tragedien, men opdager efterhånden, at ikke alle er lige kede af, at pigen er død. Pigen viser sig at have været årsag til kiv og splid og bliver tilmed forbundet med både uforsonlige skilsmisser og dødsfald.

Filippa opdager også, at byen gemmer på århundreder gamle mørke hemmeligheder, som ser ud til at have betydning for, hvad der udspiller sig i nutiden. Hun begynder ligefrem at spørge sig selv, om den døde pige er en engel eller djævel?

Heksejagt er anden bog i serien om Filippa Falkenberg. 
 

Tags

Materialer