’Everything Everywhere All at Once’ var nomineret i 11 kategorier og vandt i syv. PR-foto: Filmstriben

Oscar-showet - se den store prisvinder på Filmstriben

13.03.23
Årets Oscar-uddeling løb af stablen søndag den 12. marts. Den vilde ‘Everything Everywhere All at Once’ blev årets prissluger.

Årets bedste film

Everything Everywhere All at Once var den store favorit til at vinde hovedprisen for Bedste Film, og det skete også.

I alt syv priser blev det til for den hæsblæsende og helt unikke actionkomedie, som du kan streame på Filmstriben.

Overraskende hovedrollenominering

Det kom som en overraskelse for mange i filmbranchen, at Andrea Riseborough blev nomineret til prisen for Bedste Kvindelige Hovedrolle for sin rolle i den kritikerroste, men smalle indiefilm To Leslie.

Det blev ganske vist ikke Andrea Riseborough, men Michelle Yeoh fra Everything Everywhere All at Once, der vandt i kategorien - som den første asiat i Oscarhistorien.

Flere store stjerner har rost Riseborough til skyerne for rollen som en alkoholiseret kvinde på deroute - og også To Leslie kan ses på Filmstriben.

Tidligere vindere og favoritter

Der blev skrevet historie i 2020, da Parasite som den første ikke-engelsksprogede film overraskende vandt prisen for Bedste Film. Et resultat, som mange havde håbet på, men som de færreste nok havde troet på.

I 2017 stod Moonlight for den helt store overraskelse. De fleste havde forventet, at La La Land ville blive årets store vinder og den nåede også at blive udråbt til vinder af hovedprisen, inden det stod klart, at det i virkeligheden var Moonlight, der havde vundet.

I 2014 overraskede The act of killing ved IKKE at vinde Oscar'en for Bedste Dokumentarfilm. Den danskproducerede dokumentar af Joshua Oppenheimer var bookmakernes favorit til at løbe med prisen, men blev slået af 20 Feet from Stardom.

Alle tre titler ligger også tilgængelige på Filmstriben.

Tags