Kloge bøger om kvindeliv

01.03.24
To af vores bibliotekarer er klar med tips til din 8. marts-læsning - både faglitteratur og skønlitteratur.

Hamide anbefaler:

Argumenter mod kvinder - Birgitte Possing

Forfatter og historiker Birgitte Possing kaster med et imponerende historisk overblik lys over den strukturelle modstand, som kvinder har mødt på deres vej mod magt og indflydelse i det offentlige liv.

Kvinde kend din historie - Gry Jexen

Danmarkshistorien skitseres med 50 kvindeportrætter. Til alle, der interesserer sig for kvinders underrepræsentation i Danmarkshistorien

Nu taler jeg - Rikke Viemose

Personligt essay skrevet til forfatterens voksne datter om den sexisme, forfatteren har oplevet livet igennem. For alle, der vil blive klogere på ligestiling, magt og sexisme.

Anya anbefaler:

Ting jeg ikke vil vide, Livets omkostninger og Fast ejendom - erindringstrilogi af Deborah Levy

Den britisk-sydafrikanske forfatter Deborah Levy ser tilbage på sit liv - fra barndommen i Sydafrika og frem til nutiden i London, hvor børnene er flyttet hjemmefra.

At læse de tre bøger er som at lytte til en utroligt generøs og livserfaren kvinde, der deler ud af almengyldige, dybe og humoristiske betragtninger om livet.

Det er fortællinger om eksil, skilsmisse, aldring og marginalisering, om forventninger til kvinder, om frihed og prisen for frihed, men også om at finde sin egen vej, om kunstens store betydning og om magien, farverne og sanseligheden i hverdagen og i livets enkelte øjeblikke.

Materialer