Mange forfattere har spændende og ofte dystre bud på, hvordan fremtiden kommer til at se ud.

Fremtidsfortællinger for børn på eReolen

12.05.20
Mennesket har altid været interesseret i hvad der sker i morgen...? om et år...? eller om 100 år...? Fremtiden kan være spændende, dyster og nogle gange uforudsigelig.

Det er nok de færreste, der ved årsskiftet til 2020 havde gættet hvordan virkeligheden ville se ud bare 2 ½ måned senere. Vi ved aldrig hvad fremtiden bringer. 

Alligevel er der forfattere, som på nogle områder har været gode til at ramme forholdsvis præcist. Jules Vernes beskrev i "En verdensomsejling under havet" en ubåd, der minder meget om dem vi har i dag, og Ray Bradbury berettede i "Fahrenheit 451"  om små simple radioer, der kunne sættes ind i øret, fuldstændig som de earpods mange bruger i dag.

I denne omgang er det børnelitteraturens fremtidsfortællinger vi har i fokus og det hele findes på Ereolen GO, som er børnenes indgang til eReolens e-bøger og lydbøger.

Robotten kan skide
Konrad bor på børnehjem, og må opgive at blive valgt af en familie. Derfor gemmer han sig i en tom robotkasse på en robotfabrik og håber han kan blive solgt. Han får succes med sin plan og bliver købt af en familie, men det nye liv viser sig at være kompliceret.  

Der er masser af humoristiske indslag, som overskriften antyder og samtidig en masse alvorlige betragtninger som gør bogen læseværdig.  

Ilttyv 
Troy og Shay er halvsøskende og lever i en verden hvor ilt af god kvalitet er en mangelvare. Et slør over jorden beskytter mod stråling og jo højere over sløret man bor, jo bedre er det for helbredet. Troy tjener penge ved boksekampe, men en dag går det helt galt og de to må kæmpe for at overleve.

Det er interessant at se begivenhederne gennem både Troy og Shay. Det giver et nuanceret billede af handlingen og derudover er der mange gode cliff hangers.

Nexus - overleverne
Nasim arbejder for Klanen og Kira er hacker. Deres første møde starter med et slagsmål, men langsomt bliver de venner og finder ud af at de sammen kan hjælpe hinanden mod den fælles fjende.

Det er spændende læsning fra start til slut og man lægger ikke bogen fra sig før sidste side. Illustrationerne er virkningsfulde og tilføjer ekstra til historien

 

En verdensomsejling under havet
Arronax drager til søs for at opklare mysteriet om et gigantisk søuhyre. Det fører til indespærring i en kæmpe ubåd og en lang række eventyrlige begivneheder sammen med ubådens kaptajn Nemo.

Det er interessant at læse om noget der engang var noget fra en utrolig fremtid og som i dag, bare er en ganske almindelig ubåd.

Materialer