Nicole Boyle-Rødtnes har skrevet mange spændende bøger inden for genrene fantasy, science fiction og gys

Nicole Boyle Rødtnes

02.06.20
En mester i gode fremtidsfortællinger for børn og unge.

Senest har hun udgivet "Den sorte enkes by", som er første del i trilogien, "Rød og blå". Serien er inspireret af Netflix-serien "The handmaids tale" og hun har skabt et univers, hvor mænd og kvinder lever adskilt og i et afsondret samfund, hvor ikke alle har adgang uden positiv vurdering. Hun får også problematikker omkring ME-TOO, flygtningekrise og om hvilket køn, man føler sig som, flettet ind i historien.

Det er alvorlige emner, men Nicole Boyle Rødtnes's bøger er aldrig tunge at læse - selv når de er tykke.

 

Flere sider af samme sag

Hendes skriveteknik er at skifte mellem flere hovedpersoner, der fortæller deres side af historien og slutte kapitlerne med en spændende cliff hanger. Det driver handlingen frem, samtidig med at man lever sig ind i karaktererne og reflekterer over handlingen.

I ”Den sorte enkes by” er Emma, Silas og Clara de 3 hovedpersoner i fremtidsbyen Viduana og serien henvender sig til de ældste i ungemålgruppen.

Fremtidsscenarier er en god ramme til at behandle nutidstemaer.”Ilttyv” er en anden ungdomstrilogi fra Nicole Boyle Rødtnes's hånd, som er meget spændende og vældig efterspurgt. Her er det søskendeparret Shay og Troy, der lever i en forurenet fremtidsverden, hvor jorden er dækket af et beskyttende net og ilt er noget, der skal købes. Ulighed er et tema i bogen og ellers er det en rigtig spændende historie, hvor de unge finder skjulte sandheder om deres familierelationer og redder de gode fra de onde.

 

Zombiejægerne

Zombiejægerne er en lang serie af let læste, tynde bøger, der foregår - sådan set i vores egen tid, men efter at en sygdom er brudt ud, som gør smittede til Zombier. Nicole Boyle Rødtnes lægger ikke fingrene imellem med splat og rådne lemmer i sin zombie-fortælling. Vi følger en gruppe børn omkring hovedpersonerne Ava og Alo, der er søskende og gennem hele serien leder efter deres forældre. Zombieuniverset er primært en ramme for en klassisk fortælling om venskaber, udvikling fra barn til ung og de valg man tager undervejs.

 

Alsidig forfatter

Nicole Boyle Rødtnes skriver ikke kun science fiction, men er tværtimod meget alsidig i sit valg af genre. Hun kendes også for fantasyserien ”Elverdans”, den spændende bog ”Medaljonen” og serien om superhelte - ”Superskurkeskolen” samt de realistiske ungdomsbøger ”XY” og ”Hul i hovedet”. Hendes forfatterskab er bestemt værd at stifte bekendtskab med.

 

Materialer